Beoordeeld met 5 sterren

Altijd een natuurlijk resultaat

Specialist in laser en peelings

Huidtherapeuten en artsen

Kwaliteitsgeregistreerd

De mooiste versie van jezelf

Wij behandelen bij Huid en Laser Utrecht veel verschillende indicaties, zoals rosacea, acne, en melasma. Daarnaast behandelen we allerlei symptomen die horen bij het verouderingsproces, zoals een doffe huid, pigmentvlekken of rimpels. Maar je bent natuurlijk ook van harte welkom bij ons als je geen specifieke klachten hebt, maar je huid graag mooi wilt houden. Een mooie huid is naar ons idee een huid die er fris en stralend uit ziet. Wij krijgen steeds vaker vragen om moedervlekjes, poriën, of andere kleine onregelmatigheden weg te halen. Het is goed om er bij stil te staan dat ook een mooie huid moedervlekjes, wat poriën of een enkel vlekje of pukkeltje kan hebben. Iedereen heeft hier weleens last van, al laten filters op social media het lijken alsof dit niet zo is!

Maar wat kan je nou doen om je huid mooi te houden? Wij vinden het natuurlijk belangrijk om de huid in goede conditie te houden en een van de doelen hiervan is om huidveroudering tegen te gaan. Het huidverouderingsproces start namelijk al rond je 20e. Je kan dan al starten met behandelingen om het collageenproces te stimuleren, zoals laser of peelings. Dit zijn onze favoriete behandelingen om de huid mooi te houden:

Microneedling

Microneedling is een techniek waarbij een pen kleine naaldjes de huid in stempelt. Hierbij gebruiken we een tussenstof, zoals hyaluronzuur voor een verbeterde vochtbalans, vitamine C voor het stabiliseren van de pigmentcellen of retinol voor versteviging. Dit verbetert de huidconditie of pakt een specifiek huidprobleem aan. Ook stimuleer je hiermee de collageenaanmaak en krijgt je huid een flinke oppepper. Na zo’n behandeling zie je je huid weer stralen.

Erbium:Glass laser

Fractionele lasers worden ingezet om de collageenaanmaak te stimuleren. De Erbium:glass laser is een non ablatieve laser, wat betekent dat de bovenste huidlaag in tact blijft. In de diepere huidlagen worden warmtebundels gemaakt, waardoor de huid zich gaat regenereren. Dit proces duurt 3 tot 6 maanden en hierbij worden de collageenbundels versterkt. De huid wordt steviger en frisser en de kleur en structuur verbetert. Eventueel kan de laser gecombineerd worden met milde peelings of een intensievere TCA peeling om ook de bovenste huidlaag te verbeteren.

Thuisproducten

Dit is een heel belangrijk onderdeel, omdat je door dagelijks goede producten te gebruiken je huidconditie op peil kan houden. Deze huidproducten moeten goed worden afgestemd op je huidtype en huidconditie. Het dagelijks gebruik van exfoliërende producten, zoals een cleanser of nachtcrème met Alpha Hydroxy zuren, geeft je huid steeds weer een seintje om zichzelf te vernieuwen. Hierdoor wordt de collageenaanmaak gestimuleerd, maar verbetert ook de vochtbalans van de huid. Voor overdag is het heel belangrijk om goed te beschermen, dit kan door middel van een vitamine C serum en een goede zonbescherming. Hiermee ga je de afbraak van collageen door zonblootstelling tegen.

Het is dus helemaal geen gek idee om je huid aandacht en liefde te geven, zodat hij zo mooi mogelijk is en blijft! Wel willen we graag een realistisch beeld van de huid geven, en dat is bij de een met zichtbare poriën en bij de ander met soms een rood plekje of pukkeltje. Maar door ook die dingen te accepteren, word jij de mooiste versie van jezelf!

Winkelwagen 0
Laatst bekeken 0