Beoordeeld met 5 sterren

Altijd een natuurlijk resultaat

Specialist in laser en peelings

Huidtherapeuten en artsen

Kwaliteitsgeregistreerd

Dubbel reinigen: wel of niet doen?

Het goed schoonmaken van de huid is een van de belangrijkste stappen van je huidverzorgingsroutine. Producten trekken namelijk beter in op een schone huid en daarnaast kan je de huid ook al conditioneren door het gebruik van een passende reiniging. Maar volstaat één keer reinigen, of zou je twee producten moeten gebruiken? ‘Double cleansing’, een methode waarbij je je huid twee keer schoonmaakt, wordt steeds bekender. In deze blog lees je onze adviezen hierover.

Wij adviseren het gebruik van twee reinigers wel, indien…

Je gebruik maakt van make-up, minerale UV-filters of je in een omgeving zit waar veel vervuiling kan voorkomen. Dubbel reinigen zorgt er dan voor dat make-up en vuil eerst wordt verwijderd. Een tweede reiniging is dus een echte huidreiniger en kan dan beter de huid en poriën indringen en is hierdoor effectiever. Wij adviseren veel van onze cliënten om een reiniging te gebruiken met AHA of BHA erin, waardoor je de huid reinigt en exfolieert in één stap. Zou je dit aanbrengen op een huid waar nog vuil of producten op zit, dan trekt dit minder goed in en dat is natuurlijk zonde.

Wat voor producten kun je gebruiken?

Wij adviseren de volgende producten als eerste reiniger te gebruiken:

– Bij een droge huid met tekenen van huidveroudering: Skinceuticals Gentle Cleanser. Dit is een milde reinigingscrème welke de huid op een zachte manier reinigt.

– Bij een vette huid: Skinceuticals Simply Clean Cleanser. Dit is een gelreiniger welke talg en lang houdende make-up effectief verwijderd.

– Bij een gecombineerde of gevoelige huid: Dermaceutic Advanced Cleanser. Een milde verfrissende reiniging met hydraterende en kalmerende werkstoffen erin.

Vervolgens adviseren wij een tweede reiniging met zuren erin. Wij hebben verschillende soorten cleansers met zuren, waardoor er voor ieder huidtype een gepaste reiniging is:

– Bij een droge huid met tekenen van huidveroudering: Skinceuticals Glycolic Renewal Cleanser. Dit is een effectieve reiniging met glycolzuur en aloe vera om de huid beter te hydrateren en te verhelderen. Dode huidcellen worden van de huid afgeweekt, waardoor de huid glad aanvoelt.

– Bij een vette huid: Dermaceutic Foamer 15. Dit is een schuimende cleanser met glycolzuur welke de huid intensief exfolieert. Daarnaast bevat het product allontoïne om de huid te verzachten.

– Bij een gevoelige huid: Dermaceutic Foamer 5. Dit is een mildere reiniging met glycolzuur in een lager percentage, zodat ook de gevoelige huid op een lichte wijze geëxfolieerd kan worden. Daarnaast bevat de reiniging hydraterende werkstoffen.

Het dubbel reinigen van de huid is vooral geschikt in de avond. In de ochtend volstaat het gebruik van één reinigingsproduct, afhankelijk van wat je huid kan hebben. Heb je een sterke huid die gewend is aan zuren, dan kan je je actieve reiniging met zuren ook ’s ochtends gebruiken. Als dit niet het geval is, gebruik dan je eerste reinigingsproduct ook ’s ochtends. Wil je advies over welke reiniging geschikt is bij jouw huidtype? Neem dan gerust telefonisch of per e-mail contact op met ons!

Winkelwagen 0

Laatst bekeken 0