Beoordeeld met 5 sterren

Altijd een natuurlijk resultaat

Specialist in laser en peelings

Huidtherapeuten en artsen

Kwaliteitsgeregistreerd

Het menopauze taboe!

‘Je hoeft geen last te hebben van de overgang!’

De overgang of menopauze, het is een ‘hot-item’ momenteel. Fijn om eindelijk te zien dat er over gesproken en geschreven wordt, want ondanks dat er twee miljoen vrouwen in de overgang zijn, is de menopauze nog altijd een veel te groot taboe!

De vele boeken die de afgelopen tijd over dit onderwerp zijn verschenen, geven goed aan hoe groot het probleem is en hoe groot de behoefte is aan erkenning en informatie. Dit is natuurlijk een fantastische ontwikkeling!

Natuurlijke hormonale behandelingen

Dokter Nora Hendriks ervaart in haar praktijk echter dat er nog informatie ontbreekt over de medische kant van de menopauze. Wat zijn hormonen eigenlijk, heb je ze nodig? Is gebruik van hormonen nu juist wel goed of niet? Het is een behoorlijk medisch doolhof voor iedereen, zelfs voor veel artsen.

In de meeste westerse landen wordt tegenwoordig hormoontherapie voorgeschreven bij overgangsklachten, zoals aanbevolen in de internationale consensus van de International Menopauze Society (IMS) en de North American Menopauze Society (NAMS).  Maar waarom blijven Nederland en België hierin achter? Waarom bevindt de menopauze, en met name de juiste therapie met hormonen zich nog steeds in de taboesfeer?

Boek ‘Het menopauze taboe’

In antwoord op bovenstaande vragen, maar zeker ook omdat ze vindt dat iedereen er recht op heeft om te weten hoe belangrijk hormonen zijn, wat ze met je doen en wat jij er zelf aan kunt doen, heeft Nora Hendriks nu een boek geschreven:

HET MENOPAUZE TABOE

Hoe je met bio-identieke hormonen veilig door de overgang kunt navigeren.

Dit boek is bestemd voor vrouwen (en ook mannen) in hormonale nood en voor iedereen die iets meer over hormonen zou willen weten. Nora omschrijft in begrijpelijke taal wat hormonen met je doen, waar alle klachten vandaan komen en wat je er (zelf) aan kunt doen. U kunt haar boek (€ 24,95) via een pre-order bestellen door te mailen naar via info@huid-en-laser-utrecht.nl.

Dr. Nora Hendriks

Nora Hendriks is een bevlogen huisarts, met een brede interesse in de geneeskunde, het helpen van de patiënten en vooral, het zoeken naar oplossingen.

Door haar gedrevenheid en onvermoeibare behoefte aan meer kennis, heeft zij zich de afgelopen 30 jaar gespecialiseerd in hormonen en de problemen rond de menopauze in het bijzonder.

Er is een enorme groep vrouwen die last heeft van de overgang, die helaas maar al te vaak te horen krijgt dat ze er maar mee moeten leren leven. Uit ervaring kunnen we zeggen dat er menig huwelijk gesneuveld is door hormoonproblemen en alle klachten die daar bij horen.

Het standpunt van Nora Hendriks is echter: ‘Je hoeft geen last te hebben van de overgang!

Een behandeling bij Dr. Nora Hendriks

Heeft u interesse in een natuurlijke hormonale behandeling  bij Dr. Nora Hendriks? U kunt een afspraak bij haar inplannen bij Huid & Laser Utrecht.  U kunt contact met de kliniek opnemen via ons afsprakenformulier op de website of een email sturen naar info@huid-en-laser-utrecht.nl. Ook zijn wij telefonisch bereikbaar via 030 – 7510269.

Winkelwagen 0

Laatst bekeken 0