Beoordeeld met 5 sterren

Altijd een natuurlijk resultaat

Specialist in laser en peelings

Huidtherapeuten en artsen

Kwaliteitsgeregistreerd

SKINCARE ROUTINE ACNE #BinnenBlijven

Acne

Klik hier voor meer informatie over acne wanneer je last hebt van een onrustige huid en graag meer wil weten over de kenmerken en verschillende behandelingen.

Hoe kun je je huid gezond en stralend houden tijdens deze periode van #BinnenBlijven?

Deel 2: Acne

Zeker bij acne is het zeer van belang ook thuis de huid goed te verzorgen om acne onder controle te houden. Een van de belangrijkste aandachtspunten hierbij is het exfoliëren van de huid. Door de huid te verdunnen ontstaan minder snel ontstekingen en trekken verkleuringen die achterblijven na een puistje sneller weg. Daarnaast is het ook bij acne belangrijk de huid aan te sterken en te beschermen door gebruik van anti-oxidanten en een zonbescherming. 

Avond: Start met het verwijderen van make-up. Dit kan bijvoorbeeld met de SkinCeuticals Gentle Cleanser. Vervolgens kan een actieve reiniging met Alpha Hydroxy Acids gebruikt worden. De meeste effectieve reiniging is de Skinceuticals Glycolic Renewal Cleanser, deze bevat 8% glycolzuur, maar ook verzachtende werkstoffen om de huid te kalmeren. Ook zijn de Foamer 5 en 15 van Dermaceutic zeer geschikt voor het exfoliëren van de huid.

Vervolgens kan om en om de Dermaceutic Light Ceutic of de Dermaceutic Activ Retinol 0.5/1.0 worden aangebracht. De Dermaceutic Light Ceutic heeft een stimulerende werking op de huidvernieuwing en maakt de huid dunner. Daarnaast werkt het egaliserend op huidverkleuringen. De Dermaceutic Activ Retinol 0.5/1.0 is een herstellende crème die vitamine A bevat om de celvernieuwing te reguleren. Vitamine A is bewezen effectief bij acne.

Ochtend: In de ochtend is de reiniging opnieuw stap 1 van de routine. Hiervoor kan opnieuw een milde reiniging, zoals de Skinceuticals Gentle Cleanser gebruikt worden. Vervolgens is het van belang de huid te beschermen en ontstekingsreacties tegen te gaan. Dit wordt gedaan door middel van een anti-oxidant. Indien de huid wat gevoelig is, is de Skinceuticals Serum 10 de beste keuze. Dit serum bevat 10% vitamine C en is ondersteunt het natuurlijke herstelproces van de huid en werkt versterkend op de huidbarierre. Indien er sprake is van post inflammatoire hyperpigmentatie, is de Skinceuticals Phlorentin CF de beste keuze. Post inflammatoire hyperpigmentatie houdt in dat er een donkere verkleuring ontstaat na een ontsteking. De Phlorentin CF is ook zeer geschikt voor een vette huid. Over de anti-oxidant wordt een crème met SPF aangebracht. Hierbij kan gekozen worden voor de Skinceuticals Mineral Radiance SPF50, deze getinte crème is de beste optie bij een lichte huid (Fitzpatrick I, II & III). Een andere optie die gekozen kan worden indien een tintje niet gewenst is of bij een donker huidtype (Fitzpatrick IV, V & VI), is de Skinceuticals Brightening UV Defense SPF30. Deze lichte crème hydrateert en beschermt optimaal en geeft de huid een mooie glow.

De Blemish & Age Defense van SkinCeuticals is een belangrijke toevoeging op de dagelijkse skincare routine, welke één- tot tweemaal daags aangebracht kan worden op een gereinigde huid. Het serum bevat zowel glycol- als salicylzuur. Het serum vermindert overtollig talg, onzuiverheden en verstopte poriën en post-inflammatoire hyperpigmentatie.

Als extra aanvulling op de dagelijkse skincare routine kan het Dermaceutic Mask 15 worden ingezet. Dit is een intensievere behandeling voor de huid welke zowel AHA’s als BHA’s bevat door de toevoeging van glycolzuur en salicylzuur. Door de synergetische werking van deze zuren worden de poriën intensief gereinigd, verbetert de huidtextuur en worden ontstekingen tegen gegaan. Dit masker kan 1 a 2 keer per week op een gereinigde huid worden aangebracht. Na 2-4 minuten inwerktijd kan het masker grondig worden afgespoeld met water.

Winkelwagen 0
Laatst bekeken 0