Beoordeeld met 5 sterren

Altijd een natuurlijk resultaat

Specialist in laser en peelings

Huidtherapeuten en artsen

Kwaliteitsgeregistreerd

SKINSTORY OF THE SKINTHERAPIST

Mijn naam is Marlijn en ik ben sinds zo’n 2 jaar werkzaam bij Huid en Laser Utrecht. Ik hou me al veel jaren bezig met de huid, doordat ik voor huidtherapie al schoonheidsspecialiste was. Door de jaren heen heb ik mijn eigen huid ontzettend zien verbeteren door het gebruik van de juiste producten en professionele behandelingen. Toen ik jonger was had ik met name last van acne, waar ik echt niet vanaf kon blijven! Hierdoor maakte ik rode littekens die nog weken zichtbaar waren en zag mijn huid er ook nog eens veel onrustiger uit als die eigenlijk was. Om dit te camoufleren droeg ik altijd foundation.

Mijn favoriete behandeling

Nu, na verschillende peelings en laserbehandelingen, is mijn huid een stuk egaler en straalt hij ook veel meer. Mijn favoriete behandeling om mijn huid egaal en stevig te houden is de Fotona 4D behandeling. Deze uitgebreide behandeling pakt allerlei aspecten aan, waaronder rode plekjes, hyperpigmentatie, de huidstructuur en hij verstevigt de huid. Dit komt doordat er een combinatie van verschillende stappen wordt toegepast. De eerste stap wordt onder andere vanuit de binnenkant van de mond toegepast. Ik vind dit zelf mooi om op en rondom mijn lippen toe te passen, hierdoor behoud je het volume van de lippen. Daarnaast heb ik deze stap graag rondom mijn ogen, omdat dit verstrakkend werkt. Hierdoor ga ik beginnende fijne lijntjes tegen. De tweede stap van de behandeling werkt verbeterend op de kleur en vermindert rode plekjes en pigment. Mijn huid is een stuk egaler geworden hierdoor en wordt ook minder rood als ik bijvoorbeeld sport. De derde stap werkt verstrakkend en kan worden toegepast om de wangen, huid rondom de mond en de kaaklijn wat te verstrakken. De laatste stap werkt als een laserpeeling en maakt kleine gaatjes in de bovenste huidlaag. Dit laat deze huidlaag afschilferen, waardoor er een nieuwe, frisse huidlaag omhoog komt. Dit betekent wel dat ik na de behandeling een paar dagen een schilferende huid heb, maar gelukkig kan ik hiermee gewoon op werk verschijnen. Ik leg mijn patiënten graag uit wat ik gedaan heb. De weken na zo’n behandeling heeft mijn huid een hele mooie glow! Ik heb deze behandeling vorige winter in een kuur van drie keer gedaan en houd dit nu een keer per jaar bij.

Skincare Routine

Naast de behandelingen gebruik ik verschillende producten om elke dag mijn huid te ondersteunen. Dit begint met een goede reiniging. Ik gebruik eerst de Skinceuticals Simply Clean om mijn make-up en vuil van mijn huid af te halen. Deze is perfect om ook oogmake-up te verwijderen. Hierna gebruik ik een tweede reiniging, namelijk de Dermaceutic Foamer 15. Deze bevat 15% glycolzuur en exfolieert mijn huid. Ik laat deze zo’n 2 minuten intrekken en ondertussen poets ik mijn tanden. Hierna is mijn huid optimaal gereinigd en zullen de nachtcrèmes beter worden opgenomen. Qua nachtcrème wissel ik twee producten af, namelijk de Dermaceutic Radiance en Dermaceutic Turn over. De Turn over bevat ook weer 15% glycolzuur en werkt hierdoor stimulerend op het huidvernieuwingsproces. Dit vind ik belangrijk omdat deze naarmate je ouder wordt steeds trager verloopt. Hierdoor kan de huid dof worden en kunnen rimpels ontstaan. Daarnaast verbetert glycolzuur de vochtbalans in de huid. De Radiance bevat verschillende zuren, waaronder Kojic Acid, niacinamide en salicylzuur om onzuiverheden en hyperpigmentatie tegen te gaan. Als mijn huid wat onrustig is gebruik ik deze ’s avonds, de volgende dag merk ik al dat dit verbeterd is.

Overdag wil ik mijn huid vooral beschermen. Dit doe ik met de Skinceuticals CE Ferulic, dit krachtige antioxidanten serum bevat 15% pure vitamine C, wat de huid zeer goed beschermt tegen huidveroudering door bijvoorbeeld UV- en infraroodstraling en vervuiling. Daarnaast hydrateert dit serum mijn huid. Hier overheen gebruik ik de Skinceuticals Mineral Radiance UV Defense SPF 50. Dit vind ik een topproduct omdat het beschermingsfactor SPF 50 bevat en een subtiel tintje, waarna ik klaar ben voor mijn dag. Voor mij geen foundation meer, alleen nog deze dagcrème om mijn huid een mooie frisse glow te geven.

Wil jij ook een gepersonaliseerd advies over welke producten of behandelingen goed bij je passen? Plan dan een consult in zodat ik je er alles over kan vertellen!

Winkelwagen 0
Laatst bekeken 0