Beoordeeld met 5 sterren

Altijd een natuurlijk resultaat

Specialist in laser en peelings

Huidtherapeuten en artsen

Kwaliteitsgeregistreerd

Vaginale klachten door de menopauze

Wat is de menopauze nu eigenlijk?
De menopauze is het gevolg van een vrij plotselinge daling van de vrouwelijke hormoonproductie waardoor er geen menstruatiebloedingen meer optreden. De gemiddelde leeftijd waarop de menopauze begint is tussen de 49 en 52 jaar. De postmenopauze eindigt officieel pas aan het einde van je leven, maar gelukkig betekent dit over het algemeen niet dat je gedurende die hele periode opvliegers zult hebben, maar in sommige gevallen helaas wel een langere tijd. Veel bekende klachten in de menopauze zijn: opvliegers, veel zweten in de nacht, slecht slapen, stemmingswisselingen, depressie, angstaanvallen, hoofdpijn, gewichtstoename, vocht vasthouden, gewrichtspijnen, haaruitval, concentratieproblemen, gewrichtspijnen, vaginale droogte en pijn tijdens het vrijen. Dit zijn best wel wat klachten die helaas vaak voorkomen. Zoals in het Menopauze Taboe boek van Drs. Nora Hendriks staat, heeft Christiane Northrup, een bekende Amerikaanse gynaecologe geschreven ervan overtuigd te zijn dat dit een fase in het leven van de vrouw is waarin ze kan evolueren naar een grotere wijsheid. Hoe fijn is het dan als dit kan met zo min mogelijk klachten? Je kan hier meer over lezen in het eerdergenoemde boek van Drs. Nora Hendriks.

Ongeveer 40% van de vrouwen na de overgang krijgt vaginale klachten als vaginale atrofie. 
Bij ons in de kliniek behandelen wij vaginale klachten, zoals vaginale atrofie (het dunner worden van de wand van de vagina), droogheid, licht urineverlies en pijn bij vrijen. Vaginale atrofie ontstaat als de eierstokken geen oestrogenen meer aanmaken, waardoor het collageen in de vaginawand vermindert en deze steeds dunner wordt. Ook verliest de vaginawand de natuurlijke elasticiteit en zorgt een verminderde doorbloeding voor minder hydratatie waardoor droogheid ontstaat. Het milieu van de vagina veranderd waardoor deze klachten kunnen ontstaan. Gelukkig kunnen wij deze klachten in de kliniek verminderen door middel van lasertherapie met de SheLase.

Hoe werkt de SheLase vaginale laser?
De SheLase is een unieke laserbehandeling omdat er twee lasers worden gecombineerd in 1 behandeling, namelijk de Erbium-Glass laser (1540nm) en de Co2 laser (10600nm). De laser zorgt voor vorming van nieuw collageen en elastine in de vaginawand en tevens rond de plasbuis en de blaas. De nieuwe collageen aanmaak zorgt voor een verstrakking en verbetering van het bindweefsel. Ook zal de doorbloeding worden verbeterd en het vaginaslijmvlies worden vernieuwd.

Wat is het resultaat van de vaginale laser?
In de literatuur en in onze kliniek blijkt dat 80-90% van de vrouwen de klachten van branderigheid, droogheid en pijn bij vrijen verminderen of zelfs verdwijnen. Ook merken vrouwen dat licht urineverlies zal verminderen. Ben je benieuwd naar meer informatie over deze behandeling? Klik dan hier voor informatie!

Ook is het mogelijk om één van onze huidtherapeuten een e-mail te sturen via info@huid-en-laser-utrecht.nl of bel naar 030-7510269.

Winkelwagen 50
Laatst bekeken 10