Beoordeeld met 5 sterren

Altijd een natuurlijk resultaat

Specialist in laser en peelings

Huidtherapeuten en artsen

Kwaliteitsgeregistreerd

Wat kun je aan huidveroudering doen?

Wat kun je aan huidveroudering doen?

Huidveroudering is een natuurlijk proces wat niet gestopt kan worden. Wel zijn er bepaalde factoren die inwendig en uitwendig van invloed zijn op dit proces. Niet alle factoren kunnen vermeden worden, maar het huidverouderingsproces kan tot op zekere hoogte beheerst worden door rekening te houden met deze factoren. Door inzicht te krijgen in deze factoren kan vroegtijdige huidveroudering voorkomen worden en het huidverouderingsproces vertraagd worden.

Huidveroudering huidverjonging Huid & Laser Utrecht

Welke veranderingen ontstaan in de huid?

Vanaf circa 25 jaar kunnen de eerste tekenen van huidveroudering zichtbaar worden. Eerst kunnen er fijne lijntjes ontstaan die overgaan in rimpels. Ook kan volumeverlies zorgen voor huidverslapping en een grovere huidstructuur en kan de teint van de huid doffer en grauwer worden.

Tijdens het huidverouderingsproces vinden verschillende veranderingen in de huidlagen plaats.

 • En verminderde talgproductie en vochtgehalte zorgen voor een droge en ruwere huid. Ook wordt de huid hierdoor minder elastisch. De huid verslapt en er kan volumeverlies ontstaan.
 • Het celvernieuwingsproces vertraagd en de aanmaak van collageen en elastine vezels neemt af. Collageen en elastine vezels zijn de bouwstenen van je huid. Als dit afneemt wordt de structuur van de huid minder sterk en elastisch waardoor rimpels ontstaan.
 • Door een afname van bloedvaatjes is de doorbloeding van de huid verminderd. Dit betekent minder aanvoer van voedingsstoffen en zuurstof en afvoer van afvalstoffen. Hierdoor kan de huidteint doffer en minder stralend worden.

Wat zijn de oorzaken van huidveroudering?

Interne factoren
Sommige oorzaken van het huidverouderingsproces zijn onvermijdelijk en kunnen niet worden veranderd. De inwendige oorzaken zoals een afname van cellen en het vertraagde celvernieuwingsproces zijn natuurlijke processen die door de biologische leeftijd wordt bepaald. Ook factoren zoals erfelijkheid en je huidtype kunnen bepalend zijn voor het huidverouderingsproces.

Externe factoren
Er zijn ook bepaalde externe factoren die van invloed zijn op de snelheid en mate van het huidverouderingsproces, waar wij wel iets aan kunnen doen. Deze factoren zorgen in de huid voor oxidatieve stress, dit is een grote boosdoener van huidveroudering! Tijdens dit proces ontstaat een overschot van zogenoemde vrije radicalen in het lichaam. Normaal focussen de vrije radicalen zich alleen op ziekte verwekkers in ons lichaam. Door het overschot gaan de vrije radicalen zich ook aan gezonde cellen binden waardoor ook deze celstructuren beschadigen. Het veroorzaakt DNA-schade en beschadigt bindweefsel en collageenvezels. Hierdoor wordt de huid minder elastisch waardoor rimpels ontstaan.

90% van vroegtijdige veroudering van de huid wordt veroorzaakt door schadelijke externe invloeden

78% van de schadelijke invloeden van buitenaf wordt veroorzaakt door incidentele dagelijkse blootstelling, ongeacht het weer!

Wat veroorzaakt oxidatieve stress?

 • Roken en stress
 • UVA en UVB straling
  Schade aan de huid veroorzaakt door langdurige blootstelling aan de zon wordt ook wel fotoaging of fotoveroudering genoemd. Langdurige blootstelling aan de zon zorgt voor huidveroudering en het ontstaan van pigmentvlekken.
 • Infrarood straling en luchtvervuiling
  Als de huid wordt blootgesteld aan luchtvervuiling, wat vaak in steden gebeurd, vindt er in de huid een afgifte van vrije radicalen plaats. Ook veroorzaakt de ozonlaag een vermindering van vitamine E en een afbraak van bindweefsel.

Hoe kan het huidverouderingsproces worden vertraagd?

 • Verstevig je bindweefsel en collageenproductie in de huid met de fractional laser!

De fractional laser zorgt voor de productie van nieuw collageen en elastine en het verstevigen van je bindweefsel, waardoor een fijnere huidstructuur ontstaat, fijne lijntjes en littekentjes vervagen en een egale kleur en teint zichtbaar is.

Fractional lasers zijn de meest innovatieve en effectieve methode op het gebied van laserbehandelingen bij huidverbetering en huidveroudering. Deze lasers stimuleren de natuurlijke productie van collageen en elastine en kunnen de huidkwaliteit, de teint (kleur) en de structuur enorm verbeteren en gladder maken.

Huidveroudering, maar ook andere klachten zoals acne littekens zijn het gevolg van een afname of een beschadiging van het bindweefsel en collageen. Deze schade is te herstellen door fractional laserbehandelingen, door het natuurlijke huidgenezingsproces te stimuleren. Bij huidveroudering, maar ook bij acnelittekens is het van belang dat de laser de diepte van het litteken bereikt en hier warmte omzet. Het verschil met andere behandelingen zoals microdermabrasie en peelings, is dat deze behandelmethodes niet diep genoeg komen en er geen warmte wordt omgezet . De warmtebundels die met de fractional laser worden gecreëerd zijn juist van belang voor het effect van weefselkrimping wat zorgt voor een fijnere structuur van de huid.

Hoe werkt een fractional laser?

Gefractioneerd betekent dat de huid gedeeltelijk wordt behandeld. De lasers creëert namelijk vele miniscule gaatjes in de huid, maar laat de huid rondom deze gaatjes intact. Door het natuurlijke genezingsproces van de huid worden deze gaatjes geheeld door nieuwe collagene en elastinevezels aan te maken. Vanuit de intacte huid om de gaatjes heen vindt het herstelproces van de huid plaats. Hierdoor is het herstel na de behandeling snel en veilig. Naast de vele miniscule gaatjes in de huid, wordt er ook veel warmte omgezet tot diep in de huid, waardoor weefselkrimping en hiermee huidverstrakking optreedt.

Ablatieve en non-ablatieve lasers
Een verschil tussen fractional lasers is de ablatieve of non-ablatieve werking. Ablatieve lasers zorgen ervoor dat de opperhuid (de epidermis) verdampt wordt. De hersteltijd na deze behandeling kan 4-7 dagen duren. De Co2 en de Erbium-YAG laser werken beide ablatief. Niet ablatieve fractionele lasers, creëren warmtekolommen in de huid, maar hierbij blijft de opperhuid intact. De hersteltijd hiervan is 1 dag. De Erbium-glass 1540 nm laser werkt niet ablatief.

Combinatie van verschillende fractional lasers

Bij Huid & Laser Utrecht zijn wij zeer gespecialiseerd in verschillende huidverjonging- en verbetering behandelingen. Wij werken met drie verschillende fractional lasers, welke we tijdens behandelingen kunnen combineren om het ultieme resultaat te verkrijgen. Wij werken met de:

 • Fractional Co2 (10600nm) laser
 • Fractional en non-fractional Erbium-YAG (2940nm)
 • Fractional Erbium-Glass (1540nm) laser.

Elk van deze lasers werkt op een verschillende golflengte en dus ook diepte in de huid, waardoor het effect hiervan ook verschillend is. Ook kunnen wij hiermee vele indicaties behandelen gericht op huidverbetering/verjonging. U kunt hierbij denken aan fijne lijntjes, hyperpigmentaties zoals ouderdomsvlekken, zonneschade, littekens ten gevolge van acne, grove poriën, een doffe vermoeiende huid, melasma.

Iedere huid is anders, dus daarom is ook niet altijd 1 laser gepast. Omdat wij drie verschillende fractionele lasers hebben kunnen wij een behandelplan op maat voor u opstellen.  Ook kunnen de lasers gecombineerd worden voor het beste resultaat.

Nieuwste techniek bij huidverjonging; 2 lasers in 1!

Huid & Laser Utrecht beschikt over de meest geavanceerde lasertechniek van dit moment voor huidverjonging. Een combinatie van de Erbium Glass en de Co2 laser in 1 puls! Tijdens een behandeling met de Youlaser wordt in 1 puls de fractional Erbium-Glass en de Co2 laser gecombineerd. Dit zorgt ervoor dat de werking van beide lasers wordt versterkt, doordat er op meerdere niveaus in de huid wordt gewerkt. De Erbium-Glass laser zorgt voor veel weefselkrimping, huidverstrakking en een fijne huidstructuur terwijl de Co2 laser tegelijkertijd de aanmaak van nieuw collageen en elastine sterk stimuleert. Het voordeel hiervan is dat er meer resultaat wordt bereikt in 1 behandeling. Deze techniek is de meest intensieve laserbehandeling methode voor huidverjonging!

Je kan zelf rekening houden met de externe factoren die het huidverouderingsproces versnellen.

 • Gebruik dagelijks een dagcrème bescherming tegen UVA en UVB

Breedspectrum UV-bescherming weerkaatst en absorbeert UVA en UVB stralen aan het huidoppervlak. Wij adviseren de dagcrèmes van SkinCeuticals. Deze dagcrèmes bieden een breedspectrum bescherming tegen UVA en UVB en zijn ook geschikt voor de vette tot acne huid.

[woocommerce_products_carousel_all_in_one all_items=”100″ show_only=”id” out_of_stock=”false” exclude=”” products=”” categories=”32″ relation=”and” tags=”” ordering=”asc” template=”compact.css” show_title=”true” show_description=”false” allow_shortcodes=”false” show_price=”true” show_category=”false” show_tags=”false” show_add_to_cart_button=”true” show_more_button=”false” show_more_items_button=”false” show_featured_image=”true” image_source=”full” image_height=”100″ image_width=”100″ items_to_show_mobiles=”1″ items_to_show_tablets=”2″ items_to_show=”3″ slide_by=”1″ stage_padding=”0″ margin=”5″ loop=”true” stop_on_hover=”true” auto_play=”true” auto_play_timeout=”4000″ auto_play_speed=”0″ nav=”true” nav_speed=”800″ dots=”false” dots_speed=”800″ lazy_load=”false” mouse_drag=”true” mouse_wheel=”true” touch_drag=”true” easing=”linear” auto_width=”false” auto_height=”true” custom_breakpoints=””]

 • Gebruik dagelijks een antioxidant onder je UV-bescherming

Een UV-bescherming zorgt ervoor dat de huid wordt beschermt tegen UVA en UVB, maar niet tegen de infrarood straling van de zon. Ook is het niet bewezen dat een UV-bescherming helpt tegen de vrije radicalen veroorzaakt door luchtvervuiling. UV-bescherming alleen is dus niet voldoende! Effectieve antioxidanten neutraliseren vrije radicalen en versterken de interne bescherming van de huid tegen schadelijke invloeden zodat de huid de zichtbare tekenen van huidveroudering zelf kan herstellen.

Bij Huid & Laser Utrecht worden de antioxidanten van SkinCeuticals geadviseerd. Alleen deze antioxidanten voldoen aan de drie regels waaraan een antioxidant hoort te voldoen om een bewezen werking te hebben in de huid, namelijk:

 • Pure vitamine c, onderzoek toont aan dat L-ascorbinezuur (pure vitamine c) de vitamine c in de huid verhoogt.
 • Optimale concentratie, een concentratie van 10-20% zorgt voor een optimale hoeveelheid vitamine C in de huid.
 • De juiste zuurgraad, alleen pH-waarde onder de 3,5 zorgt voor een optimale vitamine c afgifte.

Deze gepatenteerde antioxidanten bevatten pure vitamines C en E en de plantaardige antioxidanten ferulinezuur en florentine en verhogen hiermee 8x de huid haar natuurlijke beschermingsvermogen.

[woocommerce_products_carousel_all_in_one all_items=”100″ show_only=”id” out_of_stock=”false” exclude=”” products=”” categories=”30″ relation=”and” tags=”” ordering=”asc” template=”compact.css” show_title=”true” show_description=”false” allow_shortcodes=”false” show_price=”true” show_category=”false” show_tags=”false” show_add_to_cart_button=”true” show_more_button=”false” show_more_items_button=”false” show_featured_image=”true” image_source=”full” image_height=”100″ image_width=”100″ items_to_show_mobiles=”1″ items_to_show_tablets=”2″ items_to_show=”3″ slide_by=”1″ stage_padding=”0″ margin=”5″ loop=”true” stop_on_hover=”true” auto_play=”true” auto_play_timeout=”4000″ auto_play_speed=”0″ nav=”true” nav_speed=”800″ dots=”false” dots_speed=”800″ lazy_load=”false” mouse_drag=”true” mouse_wheel=”true” touch_drag=”true” easing=”linear” auto_width=”false” auto_height=”true” custom_breakpoints=””]

 

Gratis consult bij Huid & Laser Utrecht

U bent van harte welkom voor een gratis en vrijblijvend consult! Tijdens het consult wordt een scan gemaakt met de Skinscope zodat een behandelplan op maat gemaakt kan worden. Ook legt de huidtherapeut u alles over de behandeling uit en kunt u al uw vragen stellen. Indien u een afspraak wil maken voor een consult kunt u het contactformulier op de website invullen, of een email sturen naar info@huid-en-laser-utrecht.nl. Ook zijn wij telefonisch te bereiken op 030 – 751 02 69.

Wij helpen u graag verder!

 

Winkelwagen 0
Laatst bekeken 0