Beoordeeld met 5 sterren

Altijd een natuurlijk resultaat

Specialist in laser en peelings

Huidtherapeuten en artsen

Kwaliteitsgeregistreerd

Welke fractional laser is het meest geschikt voor jouw huid?

Het komt vaak op onze socials voorbij, de fractionele laserbehandeling. Een behandeling die wij inzetten voor meerdere indicaties, maar wat doet het nou eigenlijk en welke fractionele laser is het meest geschikt voor jouw huid?

Een fractionele laser is een laser die een “fractie” van de huid behandeld. Dit is de nieuwste techniek van laseren. De laser maakt als het ware minuscule gaatjes in de huid, hierdoor blijft er tussen de gaatjes huidweefsel aanwezig. Doordat het licht van de laser niet al het weefsel aantast is er niet alleen genezing mogelijk vanuit de diepte van de huid, maar is er ook wondgenezing mogelijk vanuit de omringende huid. Hierdoor gaat het herstel een stuk sneller en is er minder kans op complicaties vergeleken met de oude lasertechniek.

De Erbium-Glass laser

In de kliniek hebben wij verschillende fractionele lasers staan om voor elke huid een behandeling op maat aan te kunnen bieden. Wij hebben onder andere een fractionele non-ablatieve Erbium-Glass laser met een golflengte van 1540nm. Non-ablatief wil zeggen dat de laser de huid intact houdt waardoor de huid sneller zal herstellen. De laser heeft als eigenschap de huid te kunnen egaliseren, de structuur te verbeteren, poriën te verfijnen en ook fijne lijntjes kunnen worden aangepakt met deze laser. De laser zorgt voor veel warmte in de huid en deze warmte stimuleert de collageen en elastine aanmaak om de huid gladder, strakker en steviger te maken.

Voor wie is deze laser geschikt?
Wij zetten de Erbium-Glass laser in bij jonge mensen met lichte (acne) littekens, een gevoelige huid die toch een boost kan gebruiken en bij rosacea voor de egalisatie van de huid. Het mooie van deze laserbehandeling is dat we deze ook kunnen combineren met milde tot intensieve peelings om zo het optimale resultaat te behalen.

De Erbium-YAG laser

Naast de Erbium:Glass laserbehandeling hebben wij ook de fractionele ablatieve Erbium-Yag laser met een golflengte van 2940nm. Deze laser is in vergelijking met de Erbium:Glass laser een laser die de bovenste huidlaag verdampt. Dit leidt ertoe dat de bovenste huidlaag vernieuwd middels schilfering. Het water in de huid absorbeert de laserstraling waarna het verdampt. Hierdoor ontstaan er minuscule gaatjes in de huid met warmte bundels. Door de warmte van de laser zal ook collageen en elastine worden gestimuleerd. De laser kan op verschillende manieren ingesteld worden en is daardoor specifiek voor de behoefte van jouw huid. De hersteltijd is dan ook afhankelijk per persoon en de intensiteit van de behandeling maar kan oplopen tot ongeveer 5-7 dagen.

Voor wie is deze laser geschikt?
Wij zetten deze laserbehandeling in bij elk huidtype met huidveroudering, (acne) littekens en pigmentafwijkingen.

De CO2 laser

Verder hebben wij in de kliniek een fractionele ablatieve Co2 laser met een golflengte van 10600nm. Ook deze laser zorgt ervoor dat de bovenste huidlaag verdampt, met hetzelfde werkingsmechanisme als van de Erbium-Yag laser. Echter, is het grootste verschil tussen de Erbium-Yag en de Co2, dat de Co2 een stuk dieper in de huidlagen effect heeft. Doordat de laser dieper gaat, zorgt dit ervoor dat het weefsel gaat krimpen. Hierdoor zal de huid vervolgens verstrakken. Doordat de laser vrij intensief werkt zal het herstel van de huid langer duren. Hoewel dit per persoon afhankelijk is, kan dit oplopen tot 7 dagen.

Voor wie is deze laser geschikt?
Hoewel alle fractionele lasers individueel al veel mooie resultaten kunnen boeken is het ook mogelijk om de lasers met elkaar te combineren. Zo gebruiken wij de Erbium-Glass en de Co2 laser samen als een perfecte combinatie voor huidverjonging. Deze combinatie gebruiken wij ook voor onze vaginale laserbehandelingen waarbij vaginale klachten zoals vaginale droogheid, pijn bij vrijen en licht urineverlies verminderd kunnen worden. Beide laserstralen worden gecombineerd in een puls, hierdoor worden ablatieve laserbehandelingen met non-ablatieve laserbehandelingen gecombineerd. Hierdoor treedt er verstrakking van de behandelde regio op en zal dit ook vanaf binnenuit gestimuleerd worden.

Verder kan er gebruik worden gemaakt van de combinatie behandeling fractionele laserbehandeling en peeling. Door te kiezen voor deze combinatie behandeling zorg je ervoor dat de huid van binnenuit een boost krijgt, maar ook dat de opperhuid hard aan het werk wordt gezet. Dit zal resulteren in een mooie, gezonde en sterke huid.

Nieuwsgierig geworden naar alle mogelijkheden? Neem dan gerust contact op voor een consult bij één van de huidtherapeuten zodat wij met elkaar een persoonlijk behandelplan kunnen samenstellen.

Winkelwagen 0
Laatst bekeken 0