Beoordeeld met 5 sterren

Altijd een natuurlijk resultaat

Specialist in laser en peelings

Huidtherapeuten en artsen

Kwaliteitsgeregistreerd

Welke producten zijn geschikt in de zomer?

Het wordt steeds zonniger en warmer buiten! Misschien vraag jij je af of de producten die je gebruikt nog geschikt zijn in de zomer. In deze blog gaan we hier verder op in!

De zon en het warme weer heeft vele effecten op de huid. Uiteraard kan je een kleurtje krijgen, maar daarnaast betekent zon op de huid ook een verdikking van de opperhuid, of terwijl de bovenste huidlaag. Deze verdikte opperhuid biedt betere bescherming tegen zonlicht, maar kan ook zorgen voor huidproblemen! Zo kan je huid er doffer uitzien en kan je meer onzuiverheden krijgen. Daarnaast kan het warmere weer de huid uitdrogen en je natuurlijke huidlipiden uitputten. Hierdoor kan de huid er wat schilferig uit zien en droger aanvoelen. Uiteraard kan de zon ook pigmentstoornissen veroorzaken, waardoor pigmentvlekken ontstaan. Belangrijk dus om hier goed op in te spelen door de juiste producten te gebruiken!

Zonbescherming
Het belangrijkste product hierbij is natuurlijk een goede zonnebrandcrème met minimaal SPF 30. Ben je gevoelig voor pigmentstoornissen, raden wij aan SPF 50 te gebruiken. Daarnaast biedt een anti-oxidant aanvullende en essentiële bescherming tegen de zon en voorkomt het huidschade ontstaan door milieuvervuiling. Hierover is al eerder een blog geschreven.

Zuren
Tijdens een behandeltraject, maar ook daarna als onderhoud, raden wij regelmatig het gebruik van zuren aan, zoals glycolzuur en salicylzuur. Het is goed om het gebruik van zuren voort te zetten in de zomer, maar let er wel op dat je niet te hoge percentages gebruikt! Dit vergroot namelijk de gevoeligheid van de huid voor de zon. Het voordeel van het gebruik van zuren in de zomer is dat je de celvernieuwing van de huid blijft stimuleren, waardoor de opperhuid minder verdikt. Hierdoor zal de huid minder dof worden en ga je ook onzuiverheden tegen. De opties die wij aanbevelen zijn:

  • de Dermaceutic Light Ceutic, deze bevat 8% glycolzuur en is uitstekend bij een gevoeligere huid met onzuiverheden of pigmentvlekjes
  • De Skinceuticals Glycolic 10 Renew overnight, deze bevat 10% glycolzuur en is uitstekend bij een onregelmatige huidstructuur of huidtint en beginnende fijne lijntjes

Gebruik je op dit moment de Dermaceutic Turn over, dan is het aan te raden gedurende de zomer over te stappen op een van bovengenoemde producten. Gebruik je een cleanser met zuren, zoals de Dermaceutic Foamer 5 en Foamer 15 en de Skinceuticals Glycolic Renewal Cleanser, dan kan je het gebruik voortzetten in de zomer. Deze cleansers zullen tevens helpen om de celvernieuwing te blijven stimuleren, waardoor je huid glad en fris blijft in de zomer.

Retinol
Ook retinol is een veelgebruikte werkstof die wij adviseren tijdens een behandeltraject en als onderhoud. Bekend is dat retinol de gevoeligheid van de huid voor UV-licht vergroot. Het is dus van belang voorzichtig om te gaan met retinol tijdens de zomer. Om deze reden adviseren wij het gebruik van retinol te staken tot na de zomer.

Hydratatie
In de zomer kan de huid droger worden. Het gebruik van een intensief hydraterend serum kan uitkomsten bieden. Een serum wordt door de lichte textuur snel opgenomen door de huid en geeft directe hydratatie. Hiervoor raden wij de volgende producten aan:

  • Skinceuticals H.A. Intensifier, deze is geschikt bij een huid met zichtbare tekenen van huidveroudering. Dit serum biedt intensieve hydratatie en geeft de huid meer volume.
  • SkinCeuticals Hydrating B5 Serum, deze is geschikt bij een huid die snel vet wordt of gevoelig is voor onzuiverheden.

Let op! Heb je een dag veel zon gehad of ben je verbrand? Vermijd dan actieve werkstoffen zoals zuren. Op zo’n dag wil je de huid vooral kalmeren, dit doe je met een milde reiniging en hydraterende producten. Een kalmerend masker of serum kan uitkomsten bieden! Wij raden in dit geval het Skinceuticals Phyto Corrective Masque of Serum aan, deze hydrateren en verzachten de huid en geven direct comfort. Het masker kan eventueel ’s nachts op de huid worden gelaten voor extra herstel.

Wij blijven gedurende de zomer doorbehandelen en bieden diverse zomerbehandelingen om verschillende huidproblemen aan te pakken, te onderhouden en extra te versterken! Hierover meer in de volgende blog…

Winkelwagen 0
Laatst bekeken 0