Beoordeeld met 5 sterren

Altijd een natuurlijk resultaat

Specialist in laser en peelings

Huidtherapeuten en artsen

Kwaliteitsgeregistreerd

Welke zonnebrandcrème past goed bij jouw huid?

Het kiezen van een juiste zonnebrandcrème is niet altijd makkelijk. Hij moet prettig aanvoelen op de huid, geen grijze of witte waas achter laten en uiteraard optimaal beschermen. Bij Huid & Laser Utrecht hebben we verschillende zonnebrandcrèmes, in deze blog zullen we ze noemen en omschrijven welke crème goed bij welke huid past.

Allereerst kan onderscheid worden gemaakt tussen fysische en chemische UV filters. Chemische filters trekken de huid in en zetten de UV-stralen om in warmte. Minerale filters leggen een laagje over de huid en weerkaatsen de UV-stralen. Een chemische filter smeert makkelijk uit, laat geen laagje achter op de huid en geeft geen witte waas. Een fysische filter werkt direct na het aanbrengen en weerkaatst het UV-licht, maar een filter welke puur uit fysische filters bestaat geeft vaak wel een witte waas. Binnen Huid & Laser Utrecht hebben wij producten met een combinatie van chemische en fysische filters, maar ook producten met alleen fysische filters.

Onze zonnebrandcrèmes met een combinatie van chemische en fysische filters

SkinCeuticals Advanced Brightening UV Defense Sunscreen SPF50

Huidtype: normale tot gecombineerde huid die gevoelig is voor hyperpigmentatie

Toelichting: deze dagelijks te gebruiken zonnebrandcrème bevat een breedspectrum aan UV-filters om de huid optimaal te beschermen. Daarnaast bevat het huidverbeterende werkstoffen zoals niacinamide en tranexaminezuur, welke bekend staan om de vorming van pigmentatie tegen te gaan.

SkinCeuticals Ultra Facial Defense SPF50+

Huidtype: normale tot droge en gevoelige huid

Toelichting: deze hydraterende zonnebrandcrème beschermt de huid optimaal door het gebruik van verschillende UV-filters en zorgt daarnaast voor 24-uurshydratatie van de huid. De huid is beschermd tegen zowel Uv-A als Uv-B straling. Daarnaast is deze zonnebrandcrème niet comedogeen.

SkinCeuticals Brightening UV Defense SPF 30

Huidtype: normale tot droge huid

Toelichting: deze lichtgewicht zonnebrandcrème matigt de huidreactie op UV-straling door overmatig veel melanine te produceren. Op deze manier wordt het ontstaan van pigmentatie voorkomen. Deze zonnebrandcrème is ideaal om het hele jaar door te gebruiken.

Dermaceutic Tinted Sun Ceutic 50+

Huidtype: alle huidtypes, indien een lichtdekkende zonnebrandcrème gewenst is

Toelichting: deze lichtdekkende zonnebrandcrème past zich aan aan de eigen huidskleur en bevat zowel chemische als minerale filters. Hij beschermt de huid optimaal en geeft een matte finish. De crème bevat daarnaast hydraterende werkstoffen zoals hyaluronzuur en aloë vera.

Dermaceutic Derma Defense SPF 50

Huidtype: alle huidtypes, indien een dekkende zonnebrandcrème gewenst is

Toelichting: deze 3 in 1 dagcrème dekt als een foundation maar daarnaast beschermt en hydrateert hij de huid. Deze crème is geschikt voor medium tot donkere huidtypes.

Zonnebrandcrèmes met een fysische factor

SkinCeuticals Mineral Radiance SPF 50

Huidtype: Normale tot gecombineerde huidtypes, indien een lichtdekkende zonnebrandcrème gewenst is

Toelichting: deze zonbescherming is door de filter op basis van minerale geschikt voor alle huidtypes, zelfs de gevoelige huidtypes. Hij maakt de huid wat matter en geeft een zijdezachte finish. Door de universele teint past hij zich aan aan alle (lichte) huidtypes. Daarnaast is hij waterbestendig en ondersteunt hij het natuurlijke afweersysteem van de huid.

Dermaceutic K-Ceutic

Huidtype: Normale tot droge huid, gedehydrateerde en gevoelige huid

Toelichting: deze intensief herstellende en hydraterende zonnebrandcrème beschermt de huid optimaal maar zorgt daarnaast voor een comfortabel gevoel en een verbeterde hydratatie. Het toegevoegde vitamine K complex herstelt de huid en door de lichtgetinte formule wordt roodheid gecamoufleerd.

SkinCeuticals Mineral Eye UV Defense SPF 30

Huidtype: alle huidtypes

Toelichting: deze speciaal geformuleerde zonnebrandcrème voor rondom de ogen zorgt voor optimale bescherming van het delicate ooggebied. Hij verzacht en kalmeert de huid rondom de ogen optimaal en verbetert de oogopslag. Deze crème loopt niet uit en kan daardoor de ogen niet irriteren. De crème geeft een lichte dekking en zorgt ervoor dat de huid geëgaliseerd wordt.

Heeft u hulp nodig bij het uitkiezen van een zonnebrandcrème? Neem dan gerust contact op met ons.

Winkelwagen 0

Laatst bekeken 0