Beoordeeld met 5 sterren

Altijd een natuurlijk resultaat

Specialist in laser en peelings

Huidtherapeuten en artsen

Kwaliteitsgeregistreerd

De week van de overgang

De week van de overgang

De overgang is een natuurlijke fase in het leven van een vrouw. De leeftijd waarop deze fase begint, de duur en de hoeveelheid klachten verschilt per vrouw. De overgangsfase duurt gemiddeld 5 tot 12 jaar. Er kunnen verschillende klachten ontstaan, zoals opvliegers, vaginale klachten, slaapproblemen, gewichtstoename, somberheid en andere bijkomende problemen. Meer dan 80% van de vrouwen heeft last van deze klachten. Toch is er nog steeds veel onbekendheid rondom de overgang!

Gezondheidsrisico’s

De beschermende werking van de vrouwelijke hormonen vallen weg tijdens de overgang waardoor er gezondheidsrisico’s kunnen ontstaan. Denk aan botontkalking, gewichtstoename, verhoogde bloeddruk en een hoog cholesterol. Ook zal het gewone verouderingsproces in de overgang versnellen. Deze risico’s kunnen beperkt blijven door een gezonde leefstijl en de juiste behandelingen.

Week van de overgang

In de week van 8 april tot en met 14 april 2019 is het de week van de overgang. Deze week is er om iets te doen aan de onbekendheid van deze natuurlijke fase in het leven van de vrouw.

Drs. Nora Hendriks

Drs. Nora Hendriks is al meer dan 30 jaar gespecialiseerd in hormoontherapie. Naarmate wij ouder worden, kunnen er allerlei klachten ontwikkeld worden die het gevolg zijn van het verminderen van de productie van verschillende hormonen. Zij heeft een boek geschreven ‘Het Menopauze Taboe’ waar zij schrijft over hoe u met bio-identieke hormonen veilig door de overgang kunt navigeren. Tijdens een kort consult zal de arts u informatie geven over bio-identieke hormonen.

Open dag 13 april

Drs. Nora Hendriks is aanwezig op de open dag zaterdag 13 april 2019. Tijdens een kort consult zal de arts u informatie geven over bio-identieke hormonen.

Consult inplannen

Wij zouden het erg leuk vinden als u langs komt op de open dag bij ons in de kliniek. Graag plannen wij korte consulten van tien minuten in, zodat wij iedereen te woord kunnen staan. U kunt u inschrijven via onze website of klik op de volgende link: https://huid-en-laser-utrecht.nl/boeken-open-dag-13-april-2019-nora-hendriks/

 

 

Winkelwagen 0

Laatst bekeken 0