Beoordeeld met 5 sterren

Altijd een natuurlijk resultaat

Specialist in laser en peelings

Huidtherapeuten en artsen

Kwaliteitsgeregistreerd

Verbeter nu je huidconditie voor je in de herfst start met een intensieve peeling of laserbehandeling!

In de zomer staan intensieve laserbehandelingen of peelings bij ons even op pauze. Deze gaan namelijk niet zo goed samen met blootstelling aan de zon, omdat je huid tijdens het herstel extra gevoelig is voor de aanmaak van pigment. Maar dat betekent gelukkig niet dat je momenteel helemaal niks kan. Wij hebben heel veel mooie zomerbehandelingen om je huid in goede conditie te houden en te laten stralen tijdens de zomermaanden. Meer hierover lees je in onze blog over zomerbehandelingen.

Ook raden wij aan om nu al te starten met producten voor thuis die de huid voorbereiden op een intensieve behandeling. Hoe langer de huid voorbereid wordt, hoe beter het resultaat van de behandeling zal zijn. De thuisproducten die wij inzetten zorgen namelijk al voor een stimulatie van collageenproductie en het huidvernieuwingsproces. Het huidvernieuwingsproces, ook wel ‘skin cell turnover’ genoemd, is het proces waarbij nieuwe huidcellen de oppervlakkige, dode huidcellen vervangen. Dit is essentieel om je huid er fris en stralend uit te laten zien. Zeker wanneer je huid dikker en minder stralend is geworden na bijvoorbeeld een zonvakantie.

De bovenste huidlaag wordt dagelijks blootgesteld aan allerlei omgevingsfactoren, bijvoorbeeld zon, regen, kou of warmte, schurende kleding, micro-organismen, uitlaatgassen en andere factoren. Om van deze schade af te komen, zijn er nieuwe huidcellen nodig. Deze worden vanuit de diepere huidlagen gecreëerd en bewegen omhoog naar het oppervlak. Dit proces gaat geheel vanzelf en heb je niet door. Naarmate we ouder worden, gaat de snelheid van dit proces achteruit. Dit zorgt ervoor dat lijntjes, rimpels, oneffenheden en pigmentatie zichtbaar kunnen worden. Daarnaast kan de huid ook doffer worden. Het is dus van belang dit proces op gang te houden!

Onze producten werken doelgericht op dit proces en zorgen ervoor dat de huid zichzelf blijft vernieuwen. Belangrijke ingrediënten die we hiervoor inzetten zijn glycolzuur, retinol en vitamine C. Glycolzuur is een exfoliërende werkstof die goed door de huidlagen heen kan zakken en ervoor zorgt dat dode huidcellen losweken. Hierdoor krijgt de huid een seintje om nieuwe cellen aan te maken. Daarnaast verbetert de vochtbalans. Veel van onze huidverbeterende lasers werken op het vocht in de huid. Hoe meer vocht de huid bevat, hoe effectiever de laser straks in de winter zal werken als je huid dus goed is voorbereid. Onze favoriete reinigingsproducten en nachtcrèmes met glycolzuur zijn: SkinCeuticals Glycolic Renewal Cleanser, Dermaceutic Foamer 5, Dermaceutic Foamer 15, Dermaceutic Light Ceutic, Dermaceutic Turnover.

Ook retinol heeft een ondersteunend effect op de celvernieuwing. Retinol, ook wel bekend als vitamine A zuur, is een van de werkstoffen met het meeste wetenschappelijke bewijs over de effectiviteit in het tegengaan van verschillende huidproblemen, zoals huidveroudering, acne en pigmentvorming. Wel heeft het tijd nodig voordat het z’n werking doet. Het duurt meerdere weken tot maanden voor het resultaat zichtbaar is. Om deze reden is het goed om op tijd te starten hiermee. Onze favoriete producten met retinol zijn: Dermaceutic Activ Retinol 0.5, Dermaceutic Activ Retinol 1.0 en SkinCeuticals Retinol 0.3.

Daarnaast heeft vitamine C een belangrijke stabiliserende werking op de huid en geeft deze werkstof extra bescherming tegen zonschade. En uiteraard willen we liever voorkomen dan genezen! Onze favoriete producten met vitamine C zijn: de vitamine C serums van SkinCeuticals. Of de Dermaceutic C25 Cream en de Tri Vita C30.

De producten die wij adviseren zijn geschikt voor langdurig gebruik en vormen de basis van een goede voorbereiding op de behandeling. Vaak zijn de eerste effecten al snel merkbaar en knapt je huid al op door het gebruik van de producten. Daarnaast zal de behandeling effectiever zijn op een huid die in een goede conditie is en waarbij de vochtbalans op peil is. Ten slotte verloopt het herstel na een behandeling vaak vlotter als de huid goed geconditioneerd is. Alleen maar voordelen dus:)

Wil je vast een advies voor huidverbeterende behandelingen? Neem dan telefonisch of per e-mail contact op voor een consult.
Het is ook mogelijk om dit contactformulier in te vullen en wie weet tot snel in onze kliniek!

Winkelwagen 0
Laatst bekeken 0