Beoordeeld met 5 sterren

Altijd een natuurlijk resultaat

Specialist in laser en peelings

Huidtherapeuten en artsen

Kwaliteitsgeregistreerd

5 tips voor het beste langdurige effect na een behandeling voor huidverbetering

Om huidverbetering of huidverjonging te bereiken zijn er heel veel verschillende soorten behandelingen, zoals o.a. fractionele laserbehandelingen, HIFU, medische peelings. Maar wat is nu het geheim om uiteindelijk een langdurig effect na een behandeltraject te behouden? In deze blog vertellen we je meer over hoe je zo lang mogelijk plezier hebt van je investering in behandelingen voor een stralende en gezonde huid!

1.  Begin met de juiste producten voorafgaand aan je eerste behandeling 

Dit is een onderdeel wat vaak vergeten wordt, doordat het belang van deze stap wordt onderschat. Voor een optimaal resultaat, snel en veilig herstel van de huid na een intensieve behandeling, zoals een fractionele laser, medische peeling of een andere behandeling is het heel belangrijk om thuis al te starten met thuisproducten. De juiste thuisproducten zorgen ervoor dat de opperhuid doorlaatbaar wordt voor bijvoorbeeld de peeling zodat er meer resultaat behaald kan worden.

Daarnaast is het voor een fractionele laserbehandeling ook een must. Een reiniging en nachtcrème met een hoge concentratie aan bepaalde zuren zorgen ervoor dat je huid van binnenuit beter gehydrateerd wordt en er dus meer water vast gehouden kan worden in de huid. Laat een fractionele laser nou net reageren op het water in de huidcellen waardoor er vele minuscule gaatjes diep in de huid gemaakt kunnen worden. Dankzij deze gaatjes wordt er nieuw collageen gestimuleerd voor meer stevigheid, een fijnere structuur en een egalere kleur. We kunnen dus zeggen: hoe beter je huid voor de behandeling in conditie is, hoe meer resultaat de laserbehandeling zal geven.

2.  Vergeet geen onderhoudsbehandeling in te plannen 

Voor een gewenst resultaat wordt er een behandeltraject gestart. Een aantal weken na de laatste behandeling wordt er een evaluatie moment ingepland. Tijdens een evaluatie worden er na foto’s gemaakt en bekijkt de huidtherapeut samen met jou naar het behaalde resultaat.

Maar er is een veelgemaakte fout die we toch nog wel vaak horen en dat is dat vanaf het moment van uitbehandelen iemand niet meer de juiste producten gebruikt of pas weer een aantal jaar later terugkomt voor een vervolgbehandeling.

Onze tip voor een lang plezier van een stralende huid is dan ook zeker een jaarlijkse onderhoudsbehandeling. We kunnen helaas het huidverouderingsproces niet stilzetten, maar wel vertragen wanneer we dit jaarlijks goed bijhouden.

Daarnaast zorg je er ook voor dat je na een aantal jaar niet weer helemaal opnieuw hoeft te beginnen met een heel uitgebreid behandeltraject.

3.  Gebruik na het behandeltraject de geadviseerde producten 

Direct na een behandeling raden wij sterk aan om tot 2 weken na de behandeling alleen producten te gebruiken die door de huidtherapeut geadviseerd zijn. Na 2 weken is de huid weer volledig gesloten. Deze producten bevatten werkzame stoffen om het genezingsproces en de collageenproductie van de huid te bevorderen.

De juiste geadviseerde producten helpen dus echt bij het bereiken van het hoogst haalbare resultaat. Geadviseerde producten die echt verbetering in de huid laten zien en onmisbaar zijn, zijn: een reiniging met glycolzuur, een nachtcrème met glycolzuur, een retinol product en een vitamine C serum.

4.  Vergeet je leefstijl niet: hoe gezonder je leeft, hoe langer je plezier hebt van je behandelingen 

Het is gelukkig steeds meer onder de aandacht en niet zonder reden, want hoe gezond je leeft speelt ook zeker een grote rol bij de conditie en weerbaarheid van je huid.

Waar kun je dus naast de behandelingen en producten nog extra opletten? Denk dan aan onbewerkte voeding, zoals (biologische) groenten, fruit, noten en zaden, maar ook aan voldoende beweging, slaap en tijd voor jezelf.

5.  Collageen supplement  

Tijdens een consult voor huidverbetering hebben we het ongetwijfeld gehad over de collageen stimulatie, omdat de collageenconcentratie in de huid jaarlijks met 1% afneemt vanaf een leeftijd van 25-30 jaar. Dit stimuleren we tijdens een fractionele laserbehandeling, maar het is dus ook zeker aan te raden om het bij te slikken voor het beste resultaat.

Let wel op de vorm, de hoeveelheid en de combinatie met andere ingrediënten. Wij zijn zelf fan van het complete collageen supplement van Skinuals, namelijk Protect & Fill exclusive supplements.

Waar zorgt dit complete supplement voor?

  • 10 gram gehydrolyseerd viscollageen
  • 1047mg vitamine C
  • Helpt de huid er stralender uit te zien
  • Vermindert de zichtbare tekenen van het ouder worden
  • Voor een gladde en rustige huid
  • Voor mooi, dik, stevig en glanzend haar
  • Activeert de natuurlijke energie in het lichaam

Met deze tips zorg je er dus voor dat je het langst plezier hebt van je behandeling voor huidverbetering en -verjonging.

Wil je graag meer informatie en advies van één van onze huidtherapeuten? Neem dan gerust contact met ons op via 030-7510269 of stuur een e-mail naar info@huidlaserutrecht.nl

Winkelwagen 0

Laatst bekeken 0