Beoordeeld met 5 sterren

Altijd een natuurlijk resultaat

Specialist in laser en peelings

Huidtherapeuten en artsen

Kwaliteitsgeregistreerd

6 tips voor een trekkerige, droge huid

6 tips voor een trekkerige, droge huid

Voelt je huid de laatste weken ook trekkerig aan? Dat kan goed komen door het binnen zitten! Doordat de lucht binnen een lage vochtigheid heeft, trekt het vocht uit je huid. In deze blog helpen wij jou aan de hand van zes tips van dit probleem af!

      1. Verbeter de luchtvochtigheid

Een juiste luchtvochtigheid ligt tussen de 40 en 60%. Een grote oorzaak van een lagere luchtvochtigheid is de verwarming. Zet deze dus zo min mogelijk aan en hang waterbakjes aan de radiator. Ook luchtzuiverende planten helpen bij het verbeteren van de luchtvochtigheid.

      2. Drink veel water of thee

Om te voorkomen dat je huid uitdroogt, helpt het natuurlijk om voldoende te drinken. Vooral nu je toch veel thuis zit en je je overtallige wc-bezoekjes aan niemand hoeft te verantwoorden, is het goed om veel te drinken! Met name water en groene- of kruidenthee dragen bij aan een gezonde huid.

      3. Exfolieer de huid

Door te exfoliëren verwijder je oppervlakkige dode huidcellen en verbeter je de opname van overige producten. Alpha Hydroxy zuren verbeteren tevens de vochtbalans van de huid en zorgen ervoor dat je huid mooi gaat stralen. Een effectieve manier om de huid te exfoliëren, is door middel van een dagelijkse reiniging met een percentage AHA zuren. Hiervoor hebben wij drie verschillende opties. Een gevoelige huid kan gebruik maken van de Dermaceutic Foamer 5, met 5% glycolzuur.

Een normale, gecombineerde en de ouderwordende huid kan gebruik maken van de Dermaceutic Foamer 15, deze bevat 15% glycolzuur. Ook kan de SkinCeuticals Glycolic Renewal Cleanser gebruikt worden, deze bevat naast 8% glycolzuur ook anti-oxidanten en aloe vera om te kalmeren.

      4. Relax and hydrate

Plan tijdens deze quarantaine dagen ook regelmatig wat MeTime in. Ideetje: neem een bad en hydrateer je huid ondertussen met het SkinCeuticals Hydrating B5 masque. Door de stoom van het bad werkt het masker extra goed en vult hij de vochtbalans van de huid aan. Dit masker bevat naast 1% hyaluronzuur ook vitamine B5, wat de huid weer een mooie glow geeft.

5. Daily dose

Om je huid op dagelijkse basis van vocht te voorzien, kan je een serum inzetten. Een serum bevat een hoog percentage aan werkstoffen en heeft een lichte formule, zodat het goed door de huid wordt opgenomen. Het SkinCeuticals Hydrating B5 serum bevat hyaluronzuur en vitamine B5 en is met name geschikt voor de jongere, vette huid. Wil je naast de hydratatie ook tekenen van huidveroudering aanpakken? Dan is de SkinCeuticals H.A. Intensifier het ideale serum. Deze bevat naast 1,3% hyaluronzuur ook proxylane, wat de aanmaak van lichaamseigen hyaluronzuur stimuleert. Als derde gaat dit serum afbraak van hyaluronzuur tegen waardoor het een drievuldige werking heeft op de vochtbalans en hierdoor ook volumeverlies tegengaat. Heb je juist last van een gevoelige huid met roodheden? Kies dan voor de SkinCeuticals Phyto Corrective, dit serum bevat naast hyaluronzuur ook botanische extracten, waaronder komkommer extract.

6. Beschermende crème

Het vocht aanvullen in de huid kan je het beste doen door zowel vocht aan te vullen, als vochtverlies tegen te gaan. Dit kan je doen met een crème die de natuurlijke huidbarrière herstelt. De natuurlijke huidbarrière is een laagje welke bestaat uit huidlipiden die de huid soepel houden, micro-organismen buiten houden en vocht binnen houden. Naarmate we ouder worden, breekt het lichaam deze lipiden af en kan de huid zich minder goed beschermen. Hierdoor wordt de huid trekkerig en dof en worden lijntjes meer zichtbaar. De SkinCeuticals Triple Lipid Restore 2:4:2 bevat 2% ceramides, 4% cholesterol en 2% vetzuren, welke de natuurlijke huidlipiden perfect herstellen. Deze krachtige dagelijkse verzorging maakt de huid soepel en verbetert de vochtbalans.

Hopelijk helpen deze tips jou om je droge huid te verminderen! Heb je nog vragen over een van deze producten of wil je een persoonlijk advies? Neem dan contact op via de mail: info@huid-en-laser-utrecht.nl

Winkelwagen 0

Laatst bekeken 0