Beoordeeld met 5 sterren

Altijd een natuurlijk resultaat

Specialist in laser en peelings

Huidtherapeuten en artsen

Kwaliteitsgeregistreerd

Couperose, wat is de oplossing?

De meeste mensen kennen het wel de gezonde rode blosjes op de wangen, maar wat is dit nu eigenlijk? Dit kan verschillende oorzaken hebben waar couperose er een van is. Couperose kan zichtbaar zijn als een netwerk van rode of paarse zichtbare vaatjes in het gezicht. Deze teleangiëctasieën (vaatjes) zijn volkomen onschuldig en hebben geen functie meer, maar trekken niet meer vanzelf weg. Dit kan een reden zijn dat het cosmetisch storend en vervelend kan zijn.

Op welke delen van het gezicht zien we de vaatjes voornamelijk?

We zien couperose voornamelijk op de neus, wangen, en kin. Soms liggen de vaatjes zo dicht bij elkaar dat het eruit ziet als een egale rode vlek. Couperose kan ook voorkomen bij rosacea. Dit is een chronische ontstekingsreactie van de huid. Hierbij komen ook andere verschijnselen voor zoals; vlindervormige roodheid, rode bultjes of puistjes. Bij alleen couperose treden deze verschijnselen niet op.

Wat is de oorzaak?

Couperose ontstaat meestal op middelbare leeftijd. Met het ouder worden van de huid, kunnen de wanden van adertjes verzwakken waarna ze gaan verwijden. Ook door het dunner worden van de huid kunnen de adertjes dan zichtbaarder worden. Er zijn een aantal factoren die hierbij een rol kunnen spelen zoals erfelijke aanleg, overmatig roken, blootstelling aan de zon, alcoholgebruik en temperatuurschommelingen.

Wat is de oplossing?

Couperose en andere vaatafwijkingen kunnen behandeld worden met de Nd:YAG 1064 nm vaatlaser, IPL of een combinatie hiervan. Dit zijn de meest effectieve behandelmethodes. Het licht van de laser wordt geabsorbeerd door de rode en paarse kleur van het vaatje en wordt vervolgens omgezet in warmte, wat zorgt voor het stollen van de eiwitten in de vaatwand. Hierdoor beschadigt het vat en ruimt je lichaam het vaatrestant binnen 6 weken op. De huid wordt tijdens de behandeling gekoeld met directe luchtkoeling. Dit zorgt ervoor dat de omliggende huid wordt uitgeschakeld voor de warmte en de behandeling minder gevoelig is.

Wat moet je vooral niet doen bij couperose?

  • Probeer zoveel mogelijk pittig eten, roken en het drinken van alcohol te voorkomen. Dit kan voor verergering zorgen.
  • Ook is het scrubben van de huid niet aan te raden. De korrels in een scrub kunnen de huid ongewenst irriteren. Om je bovenste huidlaag toch te vernieuwen is een exfoliant met bijvoorbeeld salicylzuur of glycolzuur goed te gebruiken.
  • Vermijd zoveel mogelijk hoge temperatuurverschillen zoals de sauna, dit kan zorgen voor extra verwijding van de vaatjes.
  • Vergeet je huid niet te beschermen met een hoge zonbeschermingsfactor, want blootstelling aan zonlicht is een belangrijke factor voor het ontstaan en verergering van couperose.

Wil je graag meer informatie over de behandeling van couperose? Klik dan hier.

 

Winkelwagen 0

Laatst bekeken 0