Beoordeeld met 5 sterren

Altijd een natuurlijk resultaat

Specialist in laser en peelings

Huidtherapeuten en artsen

Kwaliteitsgeregistreerd

De Top 5 Meest Effectieve Laserbehandelingen voor Huidverjonging

Als we ouder worden, verliest onze huid elasticiteit en kan deze er minder stralend en gezond uitzien. Gelukkig zijn er verschillende behandelingen beschikbaar die kunnen helpen bij het verbeteren van de huidtextuur, het verminderen van rimpels en het verjongen van de huid. Een van de meest effectieve behandelingen voor huidverjonging zijn laserbehandelingen. In dit artikel bespreken we de top 5 meest effectieve laserbehandelingen voor huidverjonging en geven we je tips om de beste behandeling voor jouw huidtype te kiezen.

Inleiding

De huid verliest naarmate we ouder worden zijn elasticiteit en kan er minder stralend uitzien. Huidveroudering is een onvermijdelijk en natuurlijk proces. Het begint rond het 25ste levensjaar, maar kan pas later echt zichtbaar zijn. De bovenste huidlaag wordt dunner en is hierdoor kwetsbaarder voor beschadigingen van buitenaf. Daarnaast neemt het aantal en de kwaliteit van collageen en ook elastine af. De huid verliest hierdoor stevigheid en verslapt. Door de afname van collageen en elastine ontstaan er rimpels en plooien. Laserbehandelingen kunnen helpen bij het verminderen van rimpels, het verbeteren van de huidtextuur en het verjongen van de huid. In dit artikel bespreken we de top 5 meest effectieve laserbehandelingen voor huidverjonging.

Wat zijn laserbehandelingen?

Laserbehandelingen zijn behandelingen waarbij een laser wordt gebruikt om de huid te verbeteren. De laser zendt lichtpulsen uit die diep in de huid doordringen en de productie van collageen stimuleren. Hierdoor wordt de huid steviger, gladder en stralender.

CO2 Laserbehandeling

De ablatieve fractionele CO2 laserbehandeling is een intensieve laserbehandeling die zorgt voor een sterk verbeterde huidtextuur. De laser wordt gebruikt om microscopisch kleine gaatjes in de huid te maken, waardoor de huid wordt gestimuleerd om nieuwe cellen aan te maken. Op deze manier wordt oud weefsel, vervangen door nieuw weefsel. Deze behandeling is geschikt voor lichte huidtypes die last hebben van diepe rimpels, verslapping en acne littekens.

Erbium Laserbehandeling

De ablatieve fractionele Erbium laserbehandeling is ook een intensieve behandeling en komt iets minder diep dan de CO2 laserbehandeling, maar is nog steeds zeer effectief. De behandeling is geschikt voor alle huidtypes met fijne rimpels en ongelijkmatige huidtextuur. De laser zorgt voor een verbeterde huidtextuur en een gladdere huid.

Fotona Laserbehandeling

De Fractionele Fotona laserbehandeling is een behandeling waarbij vier verschillende stappen worden toegepast. Hierdoor worden er meerdere aspecten van huidveroudering aangepakt, namelijk verslapping en volumeverlies, roodheid, kleine imperfecties en lichte verslapping van de wangen. 

IPL of Q-Switched behandeling

De IPL (Intense Pulsed Light) laserbehandeling wordt gebruikt voor het verminderen van roodheid en zonneschade in het gezicht. De behandeling is geschikt voor mensen met een oneffen teint en kan helpen bij het verbeteren van de algehele uitstraling van de huid.

De Q-Switched laserbehandeling wordt gebruikt voor het verminderen van pigmentvlekken. De laser zendt korte, intense pulsen uit die alleen het pigment in de huid aantasten. De behandeling is geschikt voor mensen met zonneschade en pigmentvlekken.

HIFU (High Intensity Focused Ultrasound)

HIFU wordt ook wel de ‘gouden standaard’ voor het liften van de huid en het verminderen van rimpels genoemd. De methode om verstrakking van uw huid te krijgen zonder down-tijd. Het kan ingezet worden om de slapper wordende, maar ook de verslapte huid te verbeteren. HIFU is een afkorting van High Intensity Focused Ultrasound. Tijdens de behandeling wordt door middel van ultrasound de huid verstrakt. De HIFU wordt gecombineerd met de Erbium-Glass laser (1540nm) en is zeer geschikt voor het gezicht, de hals en het decolleté.

Hoe kies je de beste laserbehandeling voor jouw huidtype?

Het is belangrijk om te weten dat niet elke laserbehandeling geschikt is voor elk huidtype. Daarom is het verstandig om een huidtherapeut te raadplegen voordat je een laserbehandeling ondergaat. Zij kunnen je adviseren over de beste behandeling voor jouw huidtype en de specifieke problemen die je wilt aanpakken.

Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met de intensiteit van de behandeling. Een intensieve laserbehandeling kan een langere hersteltijd van de huid geven. Bespreek daarom altijd je wensen en verwachtingen met de specialist voordat je een behandeling kiest.

Tips voor een succesvolle laserbehandeling

Bescherm je huid tegen de zon

Na een laserbehandeling is het belangrijk om je huid goed te beschermen tegen de zon. De huid is gevoeliger voor UV-straling en kan sneller verbranden.

Houd rekening met de hersteltijd

Elke laserbehandeling heeft een verschillende hersteltijd. Houd hier rekening mee bij het plannen van de behandeling en zorg dat je voldoende tijd hebt om te herstellen.

Vermijd make-up en parfum

Na een laserbehandeling is het belangrijk om make-up en parfum te vermijden. Dit kan de huid irriteren en het herstelproces vertragen.

Drink voldoende water

Het is belangrijk om voldoende water te drinken na een laserbehandeling. Hierdoor kan de huid sneller herstellen en blijft deze gezond en gehydrateerd.

Volg de instructies van de specialist op

Elke laserbehandeling heeft specifieke instructies voor de nazorg. Het is belangrijk om deze instructies op te volgen om het beste resultaat te behalen en complicaties te voorkomen.

Conclusie

Laserbehandelingen zijn een effectieve manier om de huid te verjongen en rimpels en oneffenheden te verminderen. De keuze voor de beste behandeling hangt af van je huidtype en de specifieke problemen die je wilt aanpakken. Raadpleeg daarom altijd een specialist voordat je een behandeling ondergaat en volg de instructies voor de nazorg goed op. Ben je benieuwd welke behandeling het beste bij jouw huid past? Neem dan gerust contact op met één van onze huidtherapeuten of plan een gratis en vrijblijvend consult in!

Winkelwagen 0
Laatst bekeken 0