Beoordeeld met 5 sterren

Altijd een natuurlijk resultaat

Specialist in laser en peelings

Huidtherapeuten en artsen

Kwaliteitsgeregistreerd

De week van de huidtherapeut 2022

Op maandag 3 oktober start de Week van de Huidtherapie (3 t/m 7 oktober 2022). Waarbij verbinding tussen alle NVH-leden en natuurlijk de verbinding met de cliënten centraal staan. Wij vertellen je graag iets meer over ons vak, omdat ons werk ervoor kan zorgen dat je je gewoon weer wat lekkerder in je vel voelt!

Wat is een huidtherapeut nu precies?

Een huidtherapeut is dé paramedicus voor de zorg van ons grootste orgaan, namelijk de huid. Alleen al in Nederland hebben bijna 2 miljoen mensen een huidaandoening wat invloed kan hebben op het dagelijks leven. Als huidtherapeut zijn wij gespecialiseerd in het helpen bij het voorkomen, het omgaan met en het verbeteren of verminderen van huidproblemen.

Er zijn heel veel verschillende huidproblemen en iedereen kan dit anders ervaren. Huidproblemen ten gevolge van een huidaandoening zijn huidverkleuringen, pijn, jeuk, roodheid en pigment. Daarnaast kunnen ook de eerste tekenen van huidveroudering vervelende klachten met zich meebrengen, bijvoorbeeld een droge huid met een grove huidstructuur.

Soms krijgen mensen zelfs te maken met psychische klachten door schaamte, angstgevoelens of beperkingen door hun huidaandoening. De behandeling wordt dan middels een multidisciplinaire samenwerking uitgevoerd. Dit kan o.a. met een huisarts, dermatoloog, plastisch chirurg, psycholoog, orthomoleculaire therapeut of een andere paramedici.

Vaak wordt het voorkomen of het op een juiste manier onderhouden van een huidprobleem vergeten terwijl dit misschien wel het allerbelangrijkste is. Als huidtherapeut staan wij daarom klaar voor het geven van voorlichting, advies en het stimuleren van zelfmanagement. De huidtherapeut wordt hierdoor ook wel gezien als de rechterhand van de huisarts en medisch specialist.

Opleiding van een huidtherapeut

Om huidtherapeut te worden moet je de vierjarige HBO-opleiding Huidtherapie hebben afgerond. De opleiding tot huidtherapeut is wettelijk erkend en opgenomen in de Wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (Wet BIG, artikel 34) en voor huidtherapeuten geldt ook de kwaliteitsregistratie in het Kwaliteitsregister Paramedici (KP).

Wist je dat naast huidproblemen wij er ook voor je zijn om preventief te kijken wat je kan doen om je huid zo mooi en gezond mogelijk te houden?

Wil je graag meer advies over je huid, neem dan gerust contact met ons op voor het plannen van jouw eerste consult via info@huid-en-laser-utrecht.nl of bel naar 030-7510269, want er zijn nog enkele plekjes in de week van de huidtherapeut beschikbaar!

Winkelwagen 0
Laatst bekeken 0