Beoordeeld met 5 sterren

Altijd een natuurlijk resultaat

Specialist in laser en peelings

Huidtherapeuten en artsen

Kwaliteitsgeregistreerd

Een droge huid in de winter, wat kun je er aan doen?

In de winter kun je merken dat je huid droger of trekkerig aanvoelt. Dit heeft te maken met het koude weer, de temperatuursverschillen tussen binnen en buiten, de weersomstandigheden (wind, regen, hagel en dergelijke) en de droge lucht binnen door het aanzetten van de verwarming. Dit kan zorgen voor een huid die gevoeliger reageert op omgevingsfactoren en hierdoor sneller rood wordt. Ook is een droog en trekkerig gevoel natuurlijk niet prettig en wij geven je in deze blog tips hoe je je huid in de winter extra kan verzorgen.

Tip 1: Don’t forget your sunscreen

Ja, ook in de winter is een dagelijkse zonbescherming met minimaal SPF 30 nodig om je huid te beschermen tegen UV straling. UV-A stralen komen door wolken, ramen en zelfs kleding heen en zullen de huid sneller laten verouderen. Dus ons allereerste advies is altijd: smeer voor je de deur uit gaat zonbescherming op! Een aantal van onze favoriete zonnebrandcrèmes zijn: SkinCeuticals Advanced Brightening UV Defense SPF 50, SkinCeuticals Mineral Radiance UV Defense SPF 50, SkinCeuticals Brightening UV Defense SPF 30

Tip 2: Moisturize

De combinatie van een vochtinbrengend serum en een crème zullen je huid optimaal hydrateren en beschermen tegen vochtverlies. Een serum met een humectant zoals hyaluronzuur trekt vocht aan en verbetert zo de vochtbalans in de huid. Door hier overheen een crème met vettige stoffen aan te brengen, blijft het vocht in de huid. Een crème geeft je huid een extra barrière laagje, wat in de winter nodig kan zijn om het vocht binnen te houden en de huid te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Onze favoriete serums zijn: SkinCeuticals Hydrating B5 Serum en de SkinCeuticals H.A. Intensifier

En onze favoriete moisturizer crèmes zijn: SkinCeuticals Metacell Renewal B3, Dermaceutic Hyal Ceutic, Dermaceutic Regen Ceutic, SkinCeuticals Triple Lipid Restore 2:4:2 en SkinCeuticals A.G.E. Interrupter.

Tip 3: Turn down that temperature

Hete douches en het omhoog draaien van de verwarmingsknop zijn natuurlijk verleidelijk bij koud en grijs weer, maar voor je huid kan je het beter wat beperken! Een hete, lange douche zal resulteren in een droge huid en ook het flink stoken in huis verslechteren je huidconditie. De verwarming maakt de lucht vaak een stuk droger, waardoor je huid ook uitdroogt. Het is dus beter om een lekkere warme trui aan te trekken, ook voor het milieu!

Tip 4: Don’t scrub, exfoliate

Een mooie huid heeft baat bij een exfoliant, passend bij je huidtype. Scrubben is een vorm van exfoliatie, maar dit is vaak veel te grof voor de huid. De korrels maken krasjes waardoor je huid alleen maar gevoeliger wordt. Een beter alternatief is een exfoliant met Alpha Hydroxy zuren (AHA’s) of Beta Hydroxy zuren (BHA’s), zuren die de dode huidcellen los weken. Teveel dode huidcellen zorgen niet alleen voor een doffe huid, maar kunnen je huid ook onrustig maken. Exfolianten verweken de bruggetjes die de verbinding vormen tussen huidcellen, waardoor deze geleidelijk los laten. Maar de zuren in een exfoliant hebben daarnaast ook een andere gunstige werking voor de huid, bijvoorbeeld het verbeteren van de vochtbalans (met name de AHA’s) of het verminderen van ontstekingen (met name de BHA’s). Dit zijn onze favo exfolianten: SkinCeuticals Glycolic Renewal Cleanser, SkinCeuticals Glycolic 10 Renew Overnight, Dermaceutic Light Ceutic, Dermaceutic Turnover en de Dermaceutic Actibiome.

Tip 5: It’s not just your face

Ook de rest van je lichaam kan wat extra verzorging gebruiken. Wat dacht je van de voeten, die de hele dag in dichte schoenen zitten: hier kan een crème met ureum een uitkomst voor zijn. Ureum verbetert de hydratatie en vermindert droge eeltplekken. Maar ook je lichaam heeft baat bij een crème met ureum en Alpha Hydroxy zuren. Het dagelijks insmeren van je huid, zeker als je wel die lange, warme douche hebt genomen, helpt om je huid soepel, zacht en sterk te houden. Daarnaast kunnen je lippen natuurlijk wat extra aandacht gebruiken. Doordat je lippen minder talgkliertjes hebben, kunnen zij zich slecht beschermen tegen kou. Bij droge lippen zijn we vaak geneigd om ze nat te likken, maar dit werkt averechts. Een fijn lipproduct met antioxidanten helpt om je lippen de nodige liefde te geven. Zie hier onze favo’s: Dermasence AHA Body & Face Lotion, Dermasence Adtop plus 40% Ureum en de SkinCeuticals Antioxidant Lip Repair.

Winkelwagen 0
Laatst bekeken 0