Beoordeeld met 5 sterren

Altijd een natuurlijk resultaat

Specialist in laser en peelings

Huidtherapeuten en artsen

Kwaliteitsgeregistreerd

Favoriet van Hollywoodsterren: Fotona 4D voor huidverjonging en -verstrakking

Wanneer we denken aan huidveroudering, denken we vaak als eerste aan rimpels en verslapping. Rimpels en verslapping ontstaan door de afbraak van collageen en het gebruik van mimische spieren. Door het tonen van emoties met je gezicht, ontstaan er rimpels in de huid. Dit noemen we mimische rimpels. Ook ontstaan er rimpels door verslapping van de huid of door schade van buitenaf door zon, leefstijl en omgevingsfactoren. Veel mensen storen zich aan verschijnende rimpels in de huid en aan verslapping.

Naast rimpels en verslapping zijn er andere kenmerken die zichtbaar kunnen worden bij een ouder wordende huid. Zo kunnen er donkere vlekken ontstaan, ook wel lentigo solaris genoemd. Deze vlekken ontstaan door zonschade. Daarnaast kan er roodheid of een vale teint ontstaan. De huid ziet er doffer uit en is niet egaal van kleur. Ten slotte kan een oudere huid een grovere structuur krijgen, waarbij poriën goed zichtbaar zijn.

De bovengenoemde klachten zijn huidklachten waar veel mensen zich aan storen. Hoewel we ons allemaal realiseren dat huidveroudering erbij hoort, gaan we dit graag zo goed mogelijk tegen. Dit kunnen wij doen met onze nieuwste laser: de Fotona SP Dynamis®. Deze laser combineert twee verschillende golflengtes en vier verschillende behandelwijzes, waardoor de verschillende kenmerken van huidveroudering worden aangepakt. De behandeling bestaat in ieder geval uit de volgende drie stappen:

Stap 1
Door middel van een glazen buis behandelen wij vanaf de binnenkant van de mond de wangen en huid rondom de mond. Uniek aan deze stap is dat wij vanuit de binnenkant van de mond behandelen, waardoor we tijdens deze behandeling zowel van binnenuit als van buitenaf de huid behandelen, met als doel collageenstimulatie. Door het creëren van ‘bulk-heating’, een soort warmtebundels in de huid, trekt het collageen samen. Hiermee kunnen we aanmaak van collageen stimuleren in de wangen, neus-lippenplooi en lippen. De huid verstrakt en wordt elastischer en de behandeling geeft een plumping effect. Tijdens deze stap wordt gebruik gemaakt van een niet-ablatieve Erbium:YAG laser.

Stap 2
Tijdens stap twee werken we met een Nd:Yag laser, waarbij op een gefractioneerde wijze warmtepieken in de huid worden afgegeven. Hierdoor kunnen specifieke oneffenheden zoals pigmentvlekjes en roodheden verminderd worden en wordt de huid geëgaliseerd. Daarnaast vult deze stap het effect van de intra-orale behandeling (stap 1) aan en wordt de huidtextuur verbetert.

Stap 3
Ook bij stap 3 werken we met de Nd:Yag laser, in een unieke lange puls modus. Tijdens deze stap wordt de huid op een aangename manier verwarmd. Dit gevoel kan je vergelijken met de warmte op de huid alsof je in de zon zit. Tijdens deze stap wordt de huid verstrakt, maar kunnen we ook plaatselijk wat vet verminderen, zoals onder de kin. Doordat wij tijdens de behandeling de temperatuur van de diepere huidlagen kunnen aflezen, kunnen wij de huid zodanig verwarmen naar de gewenste warmte zodat de volledige dikte van de huidlaag verstrakt wordt.

Bovengenoemde stappen vormen de Fotona SP Dynamis 3D behandeling. Deze behandeling is geschikt bij een wat fijnere, dunne huidstructuur om optimaal te verstrakken en verjongen. Wanneer er ook sprake is van een onregelmatige huidstructuur, pigmentvlekjes en zonschade is de Fotona SD Dynamis 4D behandeling een goede keuze. Tijdens deze behandeling worden de bovengenoemde drie stappen uitgevoerd en aanvullend ondergenoemde stap 4.

Stap 4
Stap 4 is een peeling die wij uitvoeren door middel van een laser. Tijdens deze stap maken wij gebruik van een koude Erbium:Yagg laserstraal welke de bovenste huidlaag zal polijsten. Onregelmatigheden en oppervlakkige verkleuringen worden van de huid afgepeeld. Het fijne aan deze stap is dat wij hem kunnen afstemmen op het seizoen. We kunnen hem op een lichte wijze uitvoeren, zonder hersteltijd, wat het hele jaar door gedaan kan worden. Ook kunnen we hem intensiever maken om meer structuurproblemen aan te pakken. Dit doen we met name in de winter en hierbij is er wel sprake van hersteltijd van een aantal dagen.

 

Voor- en na foto’s

De unieke laserbehandeling die wij met de Fotona SP Dynamis uitvoeren pakt diverse tekenen van huidveroudering aan door de combinatie van de verschillende stappen, welke elkaars werking ook weer versterken. Deze behandeling is comfortabel en geeft weinig hersteltijd, waardoor ook vele Hollywood sterren fan zijn! O.A. Kim Kardashian heeft op haar social media kanalen laten zien hoe zij met de Fotona SP Dynamis behandelt wordt.

Ben jij benieuwd welke behandeling met de Fotona SP Dynamis geschikt is voor jou huid? Plan dan een afspraak in voor een vrijblijvend consult, zodat we op basis van een huidanalyse een op jouw wensen afgestemd behandelplan kunnen aanbieden.

Winkelwagen 0
Laatst bekeken 0