Beoordeeld met 5 sterren

Altijd een natuurlijk resultaat

Specialist in laser en peelings

Huidtherapeuten en artsen

Kwaliteitsgeregistreerd

Hals & Decolleté: hoe verzorg je deze gebieden op een juiste manier?

Wanneer het om huidverbetering gaat, denken we vaak vooral aan het gezicht. Toch wordt de huid in de hals en decolleté ook veel blootgesteld aan UV-straling en kan huidveroudering hier zichtbaar zijn. Zo kunnen rode en/of bruine huidverkleuringen zichtbaar worden, of kan er sprake zijn van rimpelvorming en een verminderde elasticiteit. Wil je hier graag iets aan doen? Wij bieden diverse behandelingen voor de hals en het decolleté.

Hoe ontstaan rimpels in hals en decolleté?
Doordat de huid in de hals en decolleté minder bloedvaten, talg- en zweetklieren bevat, kan zij zichzelf minder goed van benodigde huidlipiden en voedingsstoffen voorzien. Hierdoor is de huid van de hals en decolleté droger en gevoeliger en kunnen er rimpels ontstaan. Bovendien neemt de collageen- en elastine productie af naarmate we ouder worden. Daarnaast kan het zijn dat de huid veel wordt blootgesteld aan Uv-straling en dat zowel de hals als het decolleté vaak vergeten worden tijdens het insmeren met zonnebrandcrème. Het is dus mooi om naast huidverbetering voor het gezicht, ook de hals en decolleté mee te nemen.

Welke behandelopties zijn mogelijk?
Afhankelijk van de conditie van de huid, kunnen wij een gepersonaliseerd behandelplan opstellen.

 • Er kan sprake zijn van Poikiloderma van Civatte, een aandoening waarbij de huid van de hals pigment- en vaatstoornissen vertoond. Dit kan herkend worden aan een bruinrode verkleuring. Als de huid van dichtbij wordt bekeken, zijn verwijde vaatjes zichtbaar. Daarnaast is er sprake van hyperpigmentatie en atrofie, ook wel een dunne huid genoemd. Vaak is deze huidaandoening symmetrisch en opvallend is dat het gebied onder de kin minder aangedaan is, doordat hier vaker schaduw op valt. Met een laserbehandeling kunnen wij de huid egaliseren, door het pigment en de verwijde bloedvaatjes te verminderen middels lasertherapie, dit kan door middel van IPL of de pigmentlaser behandeld worden.
 • Als er sprake is van verslapping en rimpelvorming kunnen wij een laserbehandeling uitvoeren. Wij hebben meerdere soorten fractional lasers, zoals een Co2, Erbium-Yag en Erbium-Glass laser. Vaak geeft een combinatie van de lasers het mooiste resultaat, doordat ze op verschillende componenten en dieptes in de huid inwerken. De laser stimuleren de aanmaak van collageen, vervangen oud weefsel door nieuw weefsel, waardoor de laser zorgt voor de verbetering van de huidstructuur, maar ook de kleur van de huid. Daarnaast kan HIFU (High Intensity Focused Ultrasound) toegepast worden waarbij ultrageluid energie pulsen in de diepere huidlagen worden afgegeven waardoor de huid verstrakt en gelift wordt.

Behandeling hals met de Co2/Erbium Glass laser

Links: voor de behandeling
& Rechts na de behandeling middels Co2/Erbium Glass

 • Voor een optimaal resultaat is het gebruik van producten ook van belang. Dit begint met een goede bescherming door middel van een SPF en antioxidanten. Skinceuticals biedt zeer effectieve antioxidanten, waaronder het Skinceuticals Serum 10. Dit serum is goed te gebruiken op de huid van hals en decolleté en bevat 10% vitamine C, wat zorgt voor versteviging en bescherming van de huid. Daaroverheen kan een product met SPF 30 of 50 aangebracht worden. Voor ’s nachts is het goed om de huid van hals en decolleté extra te hydrateren. Dit kan met een serum, bijvoorbeeld de Skinceuticals HA intensifier. Dit multifunctionele serum focust zich volledig op de aanvulling van vocht in de huid, waardoor de huid versterkt en meer volume krijgt.

  En kennen jullie al het Resveratrol B E serum? Dit serum versterkt het natuurlijke vernieuwsproces van de huid gedurende de nacht om schade van dagelijkse blootstelling aan vrije radicalen te herstellen. Verbetert huiddichtheid, stevigheid, zachtheid en stralendheid

  Wie liever een crème smeert, kan kiezen voor de Skinceuticals Triple Lipid Restore 2:4:2. Dit product vult de natuurlijke huidlipiden aan, waardoor de huid zichzelf beter kan beschermen. Daarnaast werkt dit product verstevigend. 

Extra tips:

 • Spray parfum niet direct op de huid van hals en decolleté. Parfum bevat vaak een percentage alcohol, dit kan je huid gevoeliger maken voor Uv-straling en andere externe factoren. Een gevoelige huid kan sneller verouderen. Je kunt parfum beter op je kleding of in het haar sprayen.
 • Je kunt de huid natuurlijk beschermen met een product met SPF of antioxidanten. Ook kan je ervoor kiezen om de gevoelige huid van de hals te beschermen door een sjaaltje te dragen. Feit is dat een huid die minder wordt blootgesteld aan Uv-straling minder snel veroudert!
 • Let eens op je slaaphouding: door te slapen op je zij of buik, kunnen sneller rimpels ontstaan op het decolleté. Door op de rug te slapen, ga je dit tegen.
 • Gebruik geen scrubs of andere agressieve producten op hals en decolleté. Net als dat je voor je gezicht liever een product met zuren of enzymen gebruikt, geldt hetzelfde voor de huid van hals en decolleté. Naast dat producten met zuren, zoals glycolzuur, effectiever huidvernieuwing stimuleren, werken zij ook op een zachtere manier in op de huid. Waar een scrub een schurend effect heeft, werkt een product met glycolzuur verwekend op de dode huidcellen.

Heb jij vragen over wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan telefonisch of per mail contact op!

Winkelwagen 0
Laatst bekeken 0