Beoordeeld met 5 sterren

Altijd een natuurlijk resultaat

Specialist in laser en peelings

Huidtherapeuten en artsen

Kwaliteitsgeregistreerd

Het belang van vitamine C

Vitamine C supplementen zijn op dit moment niet aan te slepen. Dit komt doordat er vanwege het coronavirus, de behoefte is om de weerstand te ondersteunen en hiervoor is vitamine C zeer geschikt. Maar wist je dat vitamine C ook heel veel voordelen heeft voor de huid? In dit artikel worden de voordelen van vitamine C besproken.

Wat maakt vitamine C nou zo belangrijk?

De huid wordt in het dagelijks leven in grote mate blootgesteld aan schadelijke factoren, zoals vervuiling en UV-straling. Dat het gebruik van een product met SPF hierbij van belang is, weten veel mensen inmiddels al wel. Uit studies is gebleken dat een SPF de huid goed beschermt tegen UV-B straling, maar dat het onvoldoende bescherming biedt tegen UV-A straling en vrije radicalen.[1] UV-A en vrije radicalen zijn factoren die van grote invloed zijn op het verouderingsproces van de huid. Onder invloed van straling ontstaat oxidatieve stress in de huid met celschade als gevolg.

Mede doordat een product met UV-bescherming niet altijd in juiste hoeveelheid of voldoende egaal wordt aangebracht, is de bescherming hiervan niet optimaal. Om de huid zo effectief mogelijk te beschermen, is de toevoeging van een anti-oxidant de beste oplossing. De meest effectieve anti-oxidant is vitamine C.[2]Anti-oxidanten beschermen de huid tegen oxidatieve stress en verhogen de weerstand van de huid, waardoor irritatie en ontstekingsreacties van de huid verminderen. Dit houdt de huid gezon
d en vertraagt het verouderingsproces.

Naast de sterke anti-oxiderende werking van vitamine C, heeft vitamine C een zeer stimulerend effect op de collageenproductie van de huid. Ook houdt het het collageen in goede conditie en vermindert het de afbraak van collageen. De combinatie van deze eigenschappen maken dat vitamine C onmisbaar is in de bestrijding van huidveroudering.

Een ander huidprobleem waar vitamine C geschikt voor is, is hyperpigmentatie. Vitamine C remt de werking van het enzym tyrosinase, het belangrijkste enzym wat verantwoordelijk is voor de omzetting van melanine, of terwijl pigmentcellen. Dit vermindert de pigmentvorming in de huid.[3] Ook is vitamine C inzetbaar bij een vette acnegevoelige huid, doordat het ontstekingsprocessen vermindert en littekens ontstaan na onzuiverheden vervaagt. Vitamine C geeft de huid een mooie glow en zal de huid dus optimaal beschermen tegen invloeden van buitenaf.

Van belang bij de toepassing van vitamine C is de gebruikte concentratie en de formule waarin het verwerkt zit. Vitamine C kan namelijk heel slecht tegen vocht, licht en zuurstof. Wanneer vitamine C hieraan wordt blootgesteld, verliest het zijn werkzaamheid.

Skinceuticals heeft zich gespecialiseerd in anti-oxidanten en heeft uitvoerig onderzoek gedaan naar de juiste formulering hiervan voor de beste werkzaamheid. Door middel van klinische studies hebben zij de meest effectieve producten ontwikkelt waarmee de huid uitstekend beschermd kan worden en huidveroudering wordt tegengegaan. Zij hebben een aantal producten in het assortiment welke vitamine C bevatten. Dit aanbod is als volgt:

SkinCeuticals Serum 10

Skinceuticals Serum 10, dit serum bevat 10% vitamine C (l-ascorbic acid) en 0,2% ferulinezuur, een puur anti-oxidantenserum geschikt voor elk huidtype, maar met name de gevoelige huid. Indien de huid nog niet gewend is aan het gebruik van een anti-oxidant serum, wordt aangeraden met dit serum te starten https://huid-en-laser-utrecht.nl/product/skinceuticals-serum-10/ย 

SkinCeuticals Phloretin C F

Skinceuticals Phloretin CF, dit serum bevat 10% vitamine C (l-ascorbic acid), 2% floretine en 0,2% ferulinezuur. De toevoeging van floretine maakt dat dit serum extra geschikt is voor de huid met hyperpigmentatie en dat de actieve werkstoffen de huid nog beter kunnen binnendringen https://huid-en-laser-utrecht.nl/product/skinceuticals-phloretin-cf/

SkinCeuticals C E Ferulic

Skinceuticals C E Ferulic, dit serum bevat 15% vitamine C (l-ascorbic acid), 1% alpha-tocopherol en 0,5% ferulinezuur. De hoge concentratie vitamine C in combinatie met vitamine E (alpha-tocopherol) is nauwkeurig geformuleerd om de huid zo goed mogelijk binnen te dringen. Door de pH waarde juist afgestemd te hebben en door het synergetische effect van vitamine C en E is dit serum de beste oplossing tegen huidveroudering en wordt de huid 8x beter beschermt in vergelijking met het natuurlijke beschermingsvermogen. Daarnaast helpt dit serum de droge huid te herstellen door optimalisatie van de huid lipiden https://huid-en-laser-utrecht.nl/product/skinceuticals-c-e-ferulic/

Dermaceutic C25 Cream

 

Een ander product met vitamine C is de Dermaceutic C25 Cream, uitstekend in te zetten bij een oneffen huidskleur. Dit product bevatnaast maar liefst 25% vitamine C ook vitamine A, vitamine B5 en vitamine E. Deze combinatie van verschillende vitamines maakt de huid sterker en geeft een mooie glow https://huid-en-laser-utrecht.nl/product/dermaceutic-c25-cream/

Benieuwd geworden naar wat deze producten voor jouw huid kunnen betekenen? Ze zijn verkrijgbaar in onze webshop. Wil jij meer weten over deze of een van onze andere producten? Neem dan per mail of telefonisch contact met ons op.

[1] Pinnel, S.R., Oresajo, C. (2010). Review of Photodamage and Oxidative Stress and Protection Provided by Topical Antioxidants. European Dermatology, 5, 32-35.

[2] Pinnel, S.R. et al. (2001). Topical L-Ascorbic Acid: Percutaneous Absorption Studies. Dermatol Surg, 27 (2), 137-142.

[3] Al-Niaimi, F., Chiang, N.Y.Z. (2017)). Topical vitamin C and the skin: Mechanisms of Action and Clinical Applications. Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology, 10 (7), 14-17.

Winkelwagen 0
Laatst bekeken 0