Beoordeeld met 5 sterren

Altijd een natuurlijk resultaat

Specialist in laser en peelings

Huidtherapeuten en artsen

Kwaliteitsgeregistreerd

Hoe kun je Keratosis Pilaris behandelen?

Keratosis Pilaris is een veelvoorkomende huidaandoening die kleine, harde bultjes op de huid veroorzaakt. De aandoening is verwant aan “ulerythema ophryogenes” en wordt vaak gezien bij mensen met een atopie, zoals atopisch eczeem, astma en hooikoorts, en ook bij patiënten met de visschubbenziekte (zgn. “ichthyosis vulgaris”). Hoewel de aandoening niet vanzelf weggaat, zijn er verschillende behandelingen die kunnen helpen.

Ureum crèmes

Een effectieve behandeling voor Keratosis Pilaris is het gebruik van ureum crèmes. Ureum bevordert de afschilfering van de huid, waardoor de ophoping van dode huidcellen vermindert. De Adtop 40 plus crème van Dermasence is hier een goed voorbeeld van. Deze crème bevat een hoog percentage (40%) ureum en is zeer effectief bij de behandeling van Keratosis Pilaris.

AHA Body & Face Lotion

Een andere optie is het gebruik van AHA (glycolzuur) lotions, zoals de AHA Body & Face Lotion van Dermasence. Deze lotion bevat 10% AHA en zorgt ervoor dat de huid vernieuwd wordt en er gladder uitziet. Daarnaast zal het vochtgehalte in de huid toenemen. Het combineren van de Adtop 40 plus crème met de AHA Body & Face Lotion kan zorgen voor het beste resultaat.

Laserbehandelingen

Indien Keratosis Pilaris gepaard gaat met pukkeltjes door haarzakjes, kan laserontharing een effectieve behandeling zijn. Hierdoor worden de haarzakjes vernietigd, waardoor ook de pukkeltjes verminderen. Een laserontharing behandeling met de Thunder laser (Alexandrite- en Nd:YAG laser) bij ons in de kliniek kan zorgen voor een goed resultaat, nadat de geadviseerde producten enige tijd gebruikt zijn.

Hoewel Keratosis Pilaris niet vanzelf weggaat, zijn er verschillende behandelingen die kunnen helpen bij het verminderen van de symptomen. Het gebruik van ureum crèmes en AHA lotions is hierbij zeer effectief gebleken. Daarnaast kan laserontharing een oplossing zijn voor pukkeltjes door haarzakjes. Neem voor meer informatie over de behandeling van Keratosis Pilaris contact op met één van onze huidtherapeuten via 030-7510269 of stuur een e-mail naar info@huid-en-laser-utrecht.nl.

Winkelwagen 0
Laatst bekeken 0