Beoordeeld met 5 sterren

Altijd een natuurlijk resultaat

Specialist in laser en peelings

Huidtherapeuten en artsen

Kwaliteitsgeregistreerd

Hoe zorg ik dat mijn zwangerschapsmasker rustig blijft in de lente en zomer?

Melasma, ook wel zwangerschapsmasker genoemd, is een pigmentstoornis waarbij pigmentvlekken ontstaan in het gezicht. De pigmentvlekken zijn vaak zichtbaar als een onregelmatige lichtbruine tot donkerbruine verkleuring. Het komt vaak voor op de jukbeenderen, bovenlip, kin en/of voorhoofd, maar het kan soms ook in de hals voorkomen. Het aantal pigmentcellen in de opperhuid is bij melasma normaal, alleen bevatten de pigmentcellen te veel pigment, waardoor een donkere verkleuring zichtbaar is. Het pigment kan zich oppervlakkig bevinden in de opperhuid en dieper in de lederhuid. Meestal zien we dat het pigment zich zowel oppervlakkig als diep bevindt. Hierdoor is de behandeling van melasma een uitdaging, maar ook doordat de exacte oorzaak niet helemaal bekend is. Wel blijkt er een verband te zijn tussen blootstelling aan de zon, zwangerschap, anticonceptie, bepaalde medicatie en een erfelijke aanleg. De hormonen oestrogeen en progesteron stimuleren de productie van pigment onder invloed van de zon. Tijdens de zwangerschap zijn deze hormonen in het lichaam verhoogd, waardoor melasma kan ontstaan. Om deze reden wordt melasma ook wel zwangerschapsmasker genoemd.

De winter is de intensieve behandelperiode, maar de zomer is net zo belangrijk!

In de herst- en wintermaanden behandelen wij melasma intensief door middel van onze fractional lasers, bijvoorbeeld de Erbium-Glass of de Erbium-Yag laser en medische peelings, zoals de Mela Peel Forte van Dermaceutic. Door een behandeltraject waarbij verschillende behandelingen gecombineerd worden zal het pigment zichtbaar minder worden, maar wist je dat het daardoor juist extra belangrijk is om in de lente en zomer extra aandacht te besteden aan je huid door middel van de juiste huidverzorgingsproducten en behandelingen om dit behaalde resultaat te behouden en verergering te voorkomen?

Onze huidtherapeuten geven je graag een aantal belangrijke SUMMER TIPS:)

  • Zet je behandeltraject door met de Mela Lightening behandeling waarbij tranexaminzuur en vitamine C dieper in de huid wordt gebracht door middel van microneedling met als effect: het afremmen van de pigmentproductie door tranexaminezuur, het stimuleren van de celvernieuwing door vitamine C, een milde exfoliatie zonder irritatie en hydratatie.
  • Kies er voor om een 70% Vitamine C peeling te doen wanneer je weet dat je huid binnenkort meer blootgesteld zal worden aan zonlicht. Deze behandeling versterkt de huid tegen zonschade. De productie van melanine (pigment) wordt door vitamine C onderdrukt, hierdoor kunnen pigmentvlekken voorkomen worden. Extra pluspunt: na deze behandeling heeft je huid een geweldige summer glow.
  • Behoud je resultaat door je huid dagelijks zo goed mogelijk te beschermen met een antioxidant (vitamine C) in combinatie met een zonnebrandcrème met factor 50. Want alleen door dit powercouple ben je beschermd tegen Uv-straling, infraroodstraling, luchtvervuiling en blauw licht.
  • Switch in de zomer van de Foamer 15 naar de Foamer 5 van Dermaceutic.
    De hoge concentratie glycolzuur maakt je huid gevoeliger en dat is nu precies wat we niet willen in de zomer.
  • Vervang je zonnebrandcrème met factor 30 voor factor 50!

MELASMA SUMMER SKINCARE ROUTINE

Producten voor de avond:
Dermaceutic Foamer 5, Vervang de Mela Cream voor de Dermaceutic Light Ceutic en Dermaceutic Radiance en wissel deze om de avond af.

Producten voor de ochtend:
Dermaceutic Foamer 5 of alleen een toner, SkinCeuticals Phloretin CF of Dermaceutic TriVita serum, Theraderm Mela Lightening Cream en zonnebrandcrème met factor 50.

Zijn er dingen die nog niet helemaal duidelijk zijn of zou je graag een persoonlijk advies of behandeplan willen ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op via: info@huid-en-laser-utrecht.nl of 030 – 751 02 69.

Winkelwagen 0
Laatst bekeken 0