Beoordeeld met 5 sterren

Altijd een natuurlijk resultaat

Specialist in laser en peelings

Huidtherapeuten en artsen

Kwaliteitsgeregistreerd

Huidtherapeut Margot bij de IMCAS World Congress 2024 in Parijs!

Huidtherapeut Margot was bij de IMCAS in Parijs dit jaar! In deze blog deelt zij haar ervaring en bevindingen met ons.

Vorige maand was ik aanwezig bij het IMCAS World Congress 2024 in Parijs. Dit is het grootste congres op het gebied van esthetische behandelingen en wordt bezocht door professionals zowel binnen als buiten Europa. Er wordt hier door experts gesproken over de innovaties en trends op het gebied van onder andere huidverbetering. Met maar liefst 18.000 bezoekers was het een indrukwekkend evenement. Het was enorm inspirerend om zoveel experts samen te zien en te horen hoe er in andere landen naar bepaalde problematiek wordt gekeken.

Zo heb ik ook een aantal lezingen bijgewoond over de ontwikkeling in laserbehandelingen voor vaginale problemen, een behandeling die we bij Huid en Laser Utrecht veel uitvoeren. Wereldwijd lopen we er tegenaan dat deze ‘vrouwenkwaaltjes’ nog niet overal even serieus genomen worden. Hierbij heb ik het over klachten zoals vaginale droogte, vaginale atrofie, maar ook de klachten ten gevolge van lichen sclerosus. Gelukkig komt hier steeds meer aandacht voor en ziet men de nood aan behandelingen voor deze klachten in. Waar er een aantal jaar geleden maar รฉรฉn lezing over dit onderwerp te volgen was bij de IMCAS, hadden we dit jaar een volledig dagprogramma vol. Vooral in landen buiten Europa, zoals Amerika, India en Iran zijn deze behandelingen al veel meer gangbaar. Waar er onder de Nederlandse zorgprofessionals nog veel onbekendheid heerst over deze behandelingen, zijn ze in deze landen overtuigd dat de laser op dit moment de beste behandelmethode is voor klachten zoals o.a. lichen sclerosus en vaginale atrofie. Dit geeft ons weer veel goede moed en bevestiging dat we op de juiste weg zijn. We hebben tevens inspiratie opgedaan over hoe we deze behandelingen verder kunnen optimaliseren.

Daarnaast heb ik ook lezingen bijgewoond over de nieuwste bevindingen op het gebied van lasers en peelings, die we hier binnen ons team gaan bespreken en implementeren. Bij Huid en Laser Utrecht houden we van innovatie en blijven we graag op de hoogte van de trends. Zo stond deze maand alweer een nieuw congres voor de deur, dit keer gelukkig een stukje dichterbij, namelijk gewoon in Maarssen ๐Ÿ˜‰

Winkelwagen 0
Laatst bekeken 0