Beoordeeld met 5 sterren

Altijd een natuurlijk resultaat

Specialist in laser en peelings

Huidtherapeuten en artsen

Kwaliteitsgeregistreerd

Huidverzorging bij melasma

Melasma is een chronische huidaandoening waardoor pigmentvlekken ontstaan op het gezicht, veelal op jukbeenderen, bovenlip, kin en/of voorhoofd. De huidaandoening wordt ook wel gerelateerd aan zwangerschap, omdat tijdens de zwangerschap het pigment getriggerd kan worden. Door de verandering van de hormoonbalans tijdens de zwangerschap wordt de productie van pigment gestimuleerd. Bij blootstelling aan de zon is de kans op het ontstaan van melasma groter. Ook zijn er andere factoren die melasma kunnen triggeren, zoals pilgebruik, bepaalde medicatie en erfelijke aanleg. Melasma heeft een chronisch karakter. Als je eenmaal melasma hebt, is de kans groot dat onder invloed van hormonale veranderingen, blootstelling aan zonlicht of andere externe factoren de aanmaak van pigment getriggerd wordt.

Een andere vorm van pigmenatie is post-inflammatoire hyperpigmentatie. Deze vorm van hyperpigmentatie ontstaat na een ontsteking, bijvoorbeeld bij acne. Tijdens het herstel van een ontsteking of wondje worden pigmentcellen gevormd. In sommige gevallen gaat dit om teveel pigmentcellen, dan ontstaat er een donkere verkleuring.

Behandeling van hyperpigmentatie is gebaseerd op het verminderen van de activiteit van de pigmentcellen en het vernietigen van het overtollige pigment. Dit kunnen wij doen met een fractionele Erbium-YAG laser, welke de pigmentcellen doorboort, waardoor deze zich gaan herstructureren. Daarnaast zetten wij de Melapeels van Dermaceutic in welke verschillende ingrediënten bevatten die de pigmentactiviteit verminderen en het overtollige pigment verlichten. Soms wordt een combinatie van beide behandelingen toegepast.

Van groot belang voor het behalen van een goed resultaat is het gebruik van de juiste producten thuis. Deze zullen zorgen voor een sneller resultaat en hiermee kan het resultaat ook behouden worden. Er zijn een aantal producten die ingezet kunnen worden.

Dermaceutic Mela Cream

Dit bijzondere product wordt ingezet als aanvulling op de Melapeels, omdat hij 1/3 van de ingrediënten van de professionele peeling bevat. Het is dus een zeer krachtig product welke de werking van de professionele peeling verhoogt. Deze crème bevat niacinamide, retinol en arbutine, deze ingrediënten verminderen pigmentvlekken en hebben daarnaast een huidverjongend effect. Het is van belang dat er voor het gebruik van dit product een consult plaats vindt, zodat een passend advies gegeven kan worden, gezien de intensiviteit van dit product. Verkeerd gebruik kan een averechts effect hebben.

Dermaceutic Radiance

Een nieuw product om melasma aan te pakken is de Radiance cream van Dermaceutic. Deze verhelderende crème is zeer geschikt bij de vettere huidtypes die last hebben van post-inflammatoire hyperpigmentatie of melasma, vanwege de toevoeging van salicylzuur. Salicylzuur werkt in op het talg in de huid en vermindert ontstekingen. Kojinezuur, arbutine, niacinamide en amandelzuur werken verhelderend op het pigment.

Dermaceutic Yellow Cream

De Yellow Cream is een spottreatment welke ingezet kan worden indien er enkele kleine vlekjes zichtbaar zijn in het gelaat of op het lichaam. Deze crème licht de plekken op en remt de vorming van nieuwe pigmentvlekken. Werkstoffen in dit product zijn glycolzuur, salicylzuur, kojinezuur, arbutine en zoethout. Van belang is dat hij alleen plaatselijk gebruikt wordt, anders is het product te intensief. De huid kan licht gaan schilferen door gebruik van deze crème.

Skinceuticals Discoloration Defense

Dit pigmentremmende product kan het hele jaar door gebruikt worden om pigmentvorming af te remmen. Het bevat tranexaminezuur, niacinamide en HEPES (sulfonic acid). Deze ingrediënten remmen de aanmaak van nieuw pigment en stimuleren de celvernieuwing, waardoor oppervlakkig pigment sneller vervaagt.

Vitamine C en SPF

Bovengenoemde producten worden ingezet om het pigment te verlichten en de activiteit van de pigmentcellen te verminderen. Uiteraard is het van groot belang de huid overdag te beschermen tegen zonlicht, omdat dit de activiteit van pigmentcellen juist triggert. Behandeling van melasma gaat dus niet als er geen gebruik wordt gemaakt van een zonbescherming met minimaal SPF 30, in de zomer SPF 50. Wij hebben verschillende zonbeschermingsproducten in onze webshop. De Skinceuticals Advanced Brightening UV Defense bevat SPF 50 en daarnaast niacinamide en tranexaminezuur, welke ook overdag de pigmentcelactiviteit verminderen. Bij melasma is dit dus een uitstekende keuze wat betreft zonbescherming.

Naast zonbescherming is vitamine C een belangrijke werkstof bij melasma, omdat vitamine C de werking van de pigmentcellen vermindert. Wij hebben in onze blog over vitamine C alles over deze krachtige werkstof uitgelegd, ook worden hier al onze producten met vitamine C benoemd.


Klik hier voor de blog over het belang van vitamine C

Wil jij meer informatie over melasma of een vrijblijvend consult? Neem dan contact met ons op!

Winkelwagen 0
Laatst bekeken 0