Beoordeeld met 5 sterren

Altijd een natuurlijk resultaat

Specialist in laser en peelings

Huidtherapeuten en artsen

Kwaliteitsgeregistreerd

Huidverzorgingsproducten tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap verandert er veel in het lichaam van een vrouw. De huid is daarin geen uitzondering. Door de hormonale veranderingen kan de huid meer pigment aan maken, maar kan er ook meer acne ontstaan. Tijdens deze periode staat de veiligheid van de baby en de moeder natuurlijk centraal. Welke thuisproducten mogen tijdens de zwangerschap en daarna gebruikt worden en welke producten absoluut niet?

Verboden ingrediënten

Tijdens de zwangerschap zijn er ook wat ingrediënten die je moet laten staan.
Hieronder valt retinol (vitamine A-zuur), een welbekend ingrediënt die vaker wordt ingezet om huidveroudering tegen te gaan. Retinol kent verschillende varianten en kan dus ook onder meerdere namen benoemd worden op een ingredienten lijst. Zie je Retinol Derivaten, Retinyl retinoate, retinaldehyde of hydroxypinacolone retinoate staan in de ingrediëntenlijst vermijdt dit product dan tijdens de zwangerschap, maar ook tijdens het geven van borstvoeding!

Daarnaast zijn actieve ingrediënten vaak toegestaan in een lager percentage. Denk aan salicylzuur (BHA) die de poriestructuur kan verbeteren en een verhoogde talgproductie kan stabiliseren. Dit ingrediënt mag gebruikt worden met een percentage van 2% of lager.

Daarentegen mag er wel weer een hoger percentage glycolzuur gebruikt worden. Onder de 10% wordt als veilig beschouwd voor moeder en baby. Glycolzuur is een verhelderend ingrediënt dat de textuur van de huid kan verbeteren.

Gebruik je in jouw ‘skincare routine’ Vitamine C, Niacinamine, Arbutine of Azelaïnezuur? Goed bezig! Deze actieve ingrediënten mogen in elk percentage veilig gebruikt worden.

Actieve ingrediënten tijdens de zwangerschap.

Toch zijn er producten die milder zijn en gebruikt mogen worden. Denk aan producten met een lagere concentratie aan zuren zoals een milde reiniging, antioxidanten, een fijne crème en natuurlijk een zonbescherming!

Reiniging
De advanced cleanser van dermaceutic is een milde reiniger met zinc, urea en glycerin. Deze ingrediënten zijn mild, hydraterend en passend voor elk huidtype. Het fijne van deze reiniger is dat het ook je make-up verwijderd!

De foamer 5 van dermaceutic is een reiniger met 5% glycolzuur. Deze reiniger heeft een laag percentage glycolzuur en mag veilig gebruikt worden tijdens de zwangerschap. Glycolzuur is een ingrediënt dat helpt bij het verwijderen van onzuiverheden en dode huidcellen. Deze reiniger is perfect wanneer de verhoogde talgproductie door de hormonen puistjes veroorzaakt.

Serum
Antioxidanten zijn onmisbaar tijdens de zwangerschap. Hoewel een zwangerschap veel mooie momenten kent, is het ook veel voor het lichaam en voor de huid. Een antioxidant zorgt ervoor dat deze zo genoemde ‘oxidatieve’ stress opgevangen kan worden. De CE ferulic is een serum met een hoog concentraat aan vitamine C, E en ferulinezuur. Deze ingrediënten beschermen de huid tegen veroudering, pigmentatie en versterkt de huid. Dit serum is perfect voor de vrouw die pigmentatie ontwikkeld tijdens de zwangerschap, of de vrouw die een klein beetje hulp wil bij het krijgen van de zwangerschapsglow!

Corrigerende crème
De renewal crème 10 van Renophase is een exfolierende creme om structuurproblemen te verminderen en om de huid te verhelderen. De crème is zeer geschikt voor de gevoelige huid, dit omdat er ook veel antioxidanten in de crème zitten om de huid te versterken. De huid voelt gladder aan en ziet er egaler en frisser uit. In deze crème zit 10% glycolzuur. Precies het percentage wat toegestaan is om tijdens de zwangerschap veilig te gebruiken.

Heb je last van pigmentatie tijdens de zwangerschap?

De Metacell renewal B3 crème van skinceuticals biedt hiervoor de oplossing. In deze crème zit 5% nacinaminde, een verhelderend ingrediënt die pigmentatie tegengaat, en de pigmentatie zichtbaar verminderd!

Zonbescherming
Tenslotte is het risico op hyper pigmentatie en een zwangerschapsmasker hoger door de verandering van hormonen. Hier kan je tijdens de zwangerschap en na de zwangerschap veel last van hebben. Om deze reden kan een zonbescherming niet ontbreken. De advanced brightening UV defense SPF50 is een verhelderende dunne zonnebrand crème die huidveroudering en pigmentatie tegengaat! Ideaal om tijdens de zwangerschap te gebruiken.

Disclaimer: dit artikel is geen vervanging van het medisch advies dat je van je huisarts of arts krijgt. Alleen hij of zij kent je medische voorgeschiedenis en kan advies geven dat precies is afgestemd op je individuele behoeften. Je arts moet dan ook alle uiteindelijke beslissingen nemen over huidverzorgingsproducten en ingrediënten tijdens de zwangerschap.

Winkelwagen 0
Laatst bekeken 0