Beoordeeld met 5 sterren

Altijd een natuurlijk resultaat

Specialist in laser en peelings

Huidtherapeuten en artsen

Kwaliteitsgeregistreerd

In de zomer verschillende huidproblemen aanpakken? Hiermee doe je dat!

Gelukkig is de zomer aangebroken en kunnen we weer lekker gaan genieten van terrassen, middagjes in het park en zomerse dagen. Voor ons betekent het dat we bepaalde behandelingen, zoals ablatieve lasers en diepe peelings, moeten uitstellen tot na de zomer. We begrijpen dat je je behandeling alsnog graag wilt voortzetten of alvast wilt opstarten en hier hebben wij verschillende mogelijkheden voor.

Vanaf dit jaar bieden wij LED behandelingen aan, een behandelmogelijkheid die geschikt is gedurende het hele jaar! LED licht geeft rode, niet thermische energie af, welke de cellen regenereren en celschade in de huid vermindert. Het effect van LED therapie is dat de cellen meer zuurstof en energie krijgen, ontstekingen worden geremd en de huid herstelt en kalmeert.

De LED therapie is zeer geschikt bij verschillende huidaandoeningen zoals acne, rosacea en eczeem. Tijdens een LED behandeling maken wij de keuze tussen verschillende peelings, serums en een speciaal product die onder de LED lamp geactiveerd wordt. Door goed naar je huid te kijken stemmen wij de behandeling volledig af op jouw huid. Er worden verschillende werkstoffen toegepast, zoals retinol om tekenen van huidveroudering tegen te gaan, azelaïnezuur om de huid te kalmeren en ontstekingen te verminderen en gluconolactone om zacht te exfoliëren en de vochtbalans te verbeteren.

Ook als je je huidconditie een boost wil geven, of tekenen van huidveroudering wilt tegengaan, kan je de LED behandelingen inplannen. Deze summerproof behandeling kan zowel mild als intensiever worden toegepast, waardoor we de behandeling passend bij de huid kunnen maken. Ook kan het helpen als je net terug bent van vakantie en je huid door meer zonblootstelling wat schade heeft opgelopen.

Een huidaandoening die we bij Huid en Laser Utrecht ook veel behandelen is melasma. Deze chronische pigmentstoornis is vooral in de zomer erg vervelend, omdat hij bij meer zonblootstelling wat donkerder kan kleuren. Het is daarom heel belangrijk om juist in de zomer de pigmentcellen af te remmen. Dit kan met de werkstof tranexaminezuur, welke het tyrosinase enzym afremt. Hierdoor vermindert de aanmaak van pigmentcellen. Wij passen tyrosinase toe in onze nieuwe behandelingen, waarbij we de werkstof dieper in de huid brengen met microneedling. Hierbij maken steriele naaldjes microperforaties en kunnen de werkstoffen de diepere huidlaag bereiken. Door de toegevoegde exfoliërende, maar ook kalmerende werkstoffen is deze behandeling veilig toe te passen in de zomer. Daarnaast zal de huidconditie verbeteren en kan indien nodig in het najaar diepere behandelingen zoals peelings of lasertherapie beter worden toegepast. Ook zijn er ondersteunende thuisproducten verkrijgbaar welke dezelfde werkstoffen bevatten, zodat ook vanuit huis het pigment kan worden afgeremd.

Ben je benieuwd welke behandelingen jij deze zomer zou kunnen toepassen? Neem dan gerust telefonisch op per e-mail contact met ons op.

Winkelwagen 0
Laatst bekeken 0