Beoordeeld met 5 sterren

Altijd een natuurlijk resultaat

Specialist in laser en peelings

Huidtherapeuten en artsen

Kwaliteitsgeregistreerd

Is laserontharing veilig in de zomer?

Misschien sta jij te springen om te starten met een ontharingstraject, of wil je graag jouw begonnen traject voortzetten. Doordat wij een aantal weken niet kunnen behandelen wegens het coronavirus, heb je mogelijk een behandeling gemist. Aangezien de zomer dichterbij komt, snappen wij dat je benieuwd bent naar hoe veilig het is om te laseren in de zomer! Daarover meer in deze blog..

Wat gebeurt er tijdens een laserbehandeling?
Wanneer we de huid laseren, geven we een prikkel af aan de huid die de cellen activeert. Hierdoor ontstaat een zogenoemde inflammatiereactie. Dit is een normale reactie, maar het betekent wel dat de huid tijdelijk gevoeliger is voor de zon. Hoe intensiever de behandeling, hoe gevoeliger de huid is. Het is dus van belang de huid na een laserbehandeling goed te beschermen met een zonnebrandcrème die minimaal factor 30 bevat om de kans op pigmentvlekken te verkleinen. De huid is na één tot twee weken gekalmeerd, maar ook na deze periode is het uiteraard belangrijk om de huid die wordt blootgesteld aan de zon te blijven beschermen.

Met welke ontharingslasers wordt behandeld bij Huid & Laser Utrecht?

Bij Huid & Laser Utrecht wordt de behandeling tegen ongewenste haartjes uitgevoerd met twee verschillende ontharingslasers, welke ook met elkaar gecombineerd kunnen worden tijdens één behandeling . Door dit brede behandelaanbod kan elk huidtype en zelfs de zongebruinde huid behandeld worden.

Bij Huid & Laser Utrecht wordt laserontharen uitgevoerd met onderstaande lasers:

  • Alexandrite laser (755 nm), deze laser reageert op het pigment in het haarzakje en wordt uitgevoerd bij lichte tot getinte huidtypes.
  • Nd-YAG laser (1064 nm), deze laser schakelt de bloedtoevoer van de haartjes uit en wordt uitgevoerd bij donkere tot negroïde huidtypes en dus ook bij de zongebruinde huid!
  • Combinatie van de Alexandrite (755 nm) en Nd-YAG (1064nm) laser tegelijkertijd in één puls. Hierbij wordt op twee manieren het haarzakje vernietigd. Deze lasers wordt uitgevoerd bij de getinte huid.

Welke laser past bij mij?
Het belangrijkste tijdens een lasertraject, is de keuze voor de juiste laser. Bij Huid & Laser Utrecht behandelen wij met twee hoogvermogen lasers, namelijk de Alexandrite en de Nd-YAG laser. Ook kan er behandeld worden met beide lasers tegelijk in 1 puls! Zo kunnen wij altijd de juiste laser kiezen bij elk type huid en haar. In geval van een lichte huid met donkere haren, behalen wij het meeste effect met de Alexandrite laser. Deze laser werkt in op het pigment van de haren en vernietigt hierdoor het haarzakje. Om deze laser toe te passen, wil je een zo groot mogelijk contrast hebben tussen de huid en de haren.

Wat als je al een kleurtje hebt?
Wanneer je al in de zon bent geweest en de huid hierdoor al wat getint is, kunnen wij door middel van een combinatie van de Alexandrite en de Nd:YAG-laser de huid behandelen. Deze combinatie van lasers geeft een dubbele werking af in de huid. De Alexandrite reageert namelijk op het pigment in het haarzakje en de Nd-YAG-laser schakelt de bloedtoevoer uit, waardoor het haarzakje vernietigd wordt. Dit zorgt ervoor dat de behandeling veiliger is, maar nog steeds zeer effectief.

In geval van een huidtype 5/ 6, of een zeer gebruinde huid, kunnen wij alsnog veilig laseren met alleen de Nd-YAG-laser, omdat deze laser niet werkt op het pigment in de huid. De Nd:YAG-laser vernietigt namelijk de haarfollikel doordat de stamcellen worden gecoaguleerd. Let er wel op dat wanneer je eerder altijd met de Alexandrite of een combinatie van de Alexandrite en de Nd:YAG bent behandeld de uitvalfase van de haren anders kan zijn wanneer je alleen met de Nd:YAG-laser wordt behandeld. De haren vallen dan namelijk verspreid en geleidelijker uit en niet tegelijkertijd binnen 2/3 weken zoals bij de Alexandrite.

Wat is het resultaat van een behandeling?
Wat wij heel belangrijk vinden is het geven van een eerlijk beeld over het te verwachten resultaat. Vooral bij laserontharen merken wij dat mensen vaak ervan uitgaan dat je met 6 behandelingen geen haargroei meer hebt voor de rest van je leven. Was dat maar waar! Bij het behalen van het hoogst mogelijke resultaat is het van belang dat je wordt behandeld met een hoogvermogen laser. Daarbij spelen je huidtype, het soort haargroei (met of zonder hormonale invloed) en het gebied wat je laat behandelen een rol in het resultaat en het aantal onderhoudsbehandelingen wat nodig is om het resultaat te behouden. Gemiddeld kan er met een hoogvermogen laser een resultaat behaald worden van maximaal 80% haarvermindering, helaas geen 100% ook al doe je 100 behandelingen. Dit komt omdat er altijd nieuwe haarzakjes zullen ontstaan. De hoeveelheid nieuwe haarzakjes is afhankelijk van de invloed van hormonen. In gebieden zoals het gezicht, oksels en bikinilijn ontstaan sneller en meer nieuwe haartjes onder invloed van hormonen waardoor er vaak meerdere behandelingen nodig dan bijvoorbeeld de onderbenen.

Wat een groot voordeel is van laserontharen is dat na elke behandeling, zelfs na je eerste, de meeste haren uitvallen. De haartjes die tijdens de behandeling niet in de actieve groeifase zaten zullen weer teruggroeien en de behandelingen daarna behandeld worden. Omdat er tijdelijk na de behandeling geen haar zit, hoef je vanaf je eerste behandeling al veel minder te scheren! Om deze reden adviseren wij altijd om zo snel mogelijk te starten met laserontharen, zodat je deze zomer al profijt hebt van de behandelingen!

Heb jij nog andere vragen? Stuur dan gerust een e-mail naar info@huid-en-laser-utrecht.nl

Winkelwagen 0
Laatst bekeken 0