Beoordeeld met 5 sterren

Altijd een natuurlijk resultaat

Specialist in laser en peelings

Huidtherapeuten en artsen

Kwaliteitsgeregistreerd

LASERONTHAREN IN DE ZOMER? DAT KAN!

Laserontharen in de zomer? Dat kan!

De zomer komt er weer aan, heerlijk! Tijd voor jurkjes en blote benen. Helaas betekent dit doorgaans ook vaker scheren of waxen.. Gelukkig bestaat er laserontharen, hemels voor elke vrouw! Maar kan dat in de zomer? Met de juiste lasers kan laserontharen in de zomermaanden veilig worden uitgevoerd! Begin juist nu, zodat je er deze zomer al profijt van heeft.

Kan laserontharen in de zomer?

Nu het zonniger wordt krijgen de huidtherapeuten van Huid & Laser Utrecht vaak de vraag of de laserbehandelingen mogelijk zijn als de zon schijnt. Het antwoord is absoluut ja! Wereldwijd worden laserbehandelingen uitgevoerd, zo ook in gebieden waar het altijd zonnig is! Belangrijk is wel dat je je huid goed beschermd met een zonnebrandcrème en dat de behandeling wordt uitgevoerd met de juiste lasers.

Met welke ontharingslasers wordt behandeld bij Huid & Laser Utrecht?

Bij Huid & Laser Utrecht wordt de behandeling tegen ongewenste haartjes uitgevoerd met twee verschillende ontharingslasers, welke ook met elkaar gecombineerd kunnen worden tijdens één behandeling . Door dit brede behandelaanbod kan elk huidtype en zelfs de zongebruinde huid behandeld worden.

Bij Huid & Laser Utrecht wordt laserontharen uitgevoerd met onderstaande lasers:

  • Alexandrite laser (755 nm), deze laser reageert op het pigment in het haarzakje en wordt uitgevoerd bij lichte tot getinte huidtypes.
  • Nd-YAG laser (1064 nm), deze laser schakelt de bloedtoevoer van de haartjes uit en wordt uitgevoerd bij donkere tot negroïde huidtypes en dus ook bij de zongebruinde huid!
  • Combinatie van de Alexandrite (755 nm) en Nd-YAG (1064nm) laser tegelijkertijd in één puls. Hierbij wordt op twee manieren het haarzakje vernietigd. Deze lasers wordt uitgevoerd bij de getinte huid.

Zon voorafgaand aan de laserbehandeling

Natuurlijk dien je je huid ten allen tijden te beschermen tegen de zon, ook als je niet in behandeling bent voor een laserbehandeling. Wij adviseren dagelijks een crème te smeren met een hoge SPF (SPF 30 of 50).  Ben je de hele dag buiten in de zon? Dan is meerdere keren per dag smeren erg belangrijk.

Ondanks het smeren met een zonnebrandcrème wordt de huid toch zongebruind. Bij de één gaat dit sneller dan bij de ander. Ben je zongebruind dan voeren wij de behandeling uit met de Nd-YAG (1064nm) laser. Deze laser wordt ook veilig uitgevoerd bij de donkere en negroïde huidtypes, waarbij geen reactie is op het pigment in de huid. Een behandeling met deze laser bij de zongebruinde huid is dus ook veilig en effectief!

Zon na de laserbehandeling

Bij laserontharen blijft het bovenste huidlaagje intact en zal de huidreactie na de behandeling snel wegtrekken. Zodra deze is weggetrokken, kun je de huid ingesmeerd met een zonnebrandcrème blootstellen aan de zon. Wij adviseren dus ook altijd om vlak voor uw vakantie te komen voor een behandeling, zodat u haarloos en zonder (scheer)zorgen op vakantie kunt gaan. Hoe fijn is dat!

Waarom doorbehandelen tijdens de zomer?

Bij laserontharen kan een lange pauze van meerdere maanden ervoor zorgen dat het totaal aantal behandelingen toeneemt. Dit heeft te maken met de groeifases van de haren. Om deze reden worden in de zomermaanden doorbehandeld voor het beste resultaat!

Wanneer kun je het beste starten met je eerste laserbehandeling?

Na al de eerste behandeling vallen de haartjes uit, waardoor je direct profijt hebt van de behandeling. Na elke behandeling worden de haren minder en dunner, dus hoe eerder je start, hoe meer resultaat je zult merken op korte termijn. Start  dus bijvoorbeeld vlak voor je vakantie, dan is dit ook gewoon mogelijk en hoef je tijdens je vakantie al minder zorgen te maken over ongewenste haren.

Advies op maat bij jouw laserbehandeling

Heb je vragen of jouw behandeling kan worden uitgevoerd in de zomermaanden? Neem dan contact op met de huidtherapeuten van Huid & Laser Utrecht. Wij zullen aan de hand van je huid en de behandeling een eerlijk advies geven over de mogelijkheden tijdens de zomer.

Winkelwagen 0
Laatst bekeken 0