Beoordeeld met 5 sterren

Altijd een natuurlijk resultaat

Specialist in laser en peelings

Huidtherapeuten en artsen

Kwaliteitsgeregistreerd

PCOS en de huid

Polycysteus ovarium syndroom (PCOS) is een veelvoorkomende hormonale aandoening die we voornamelijk zien bij vrouwen vanaf de late tienerjaren. Op deze leeftijd wordt het vaak pas opgemerkt door bepaalde symptomen, zoals een onregelmatige menstruatiecyclus, acne, overbeharing in het gezicht of andere delen van het lichaam, vruchtbaarheidsproblemen, cysten op de eierstokken, gewichtstoename, haarverlies of een hormonale disbalans.

Heb je meerdere van bovengenoemde klachten dan is het goed om verder onderzoek te laten doen. Een gespecialiseerd arts, een gynaecoloog, kan verschillende testen doen om de diagnose te stellen. Vaak wordt er dan gekeken naar de hormoonspiegels of kan er een onderzoek gedaan worden om te kijken of er cysten aanwezig zijn op de eierstokken. Er kunnen namelijk meerdere kleine met vocht gevulde cysten zichtbaar zijn op de eierstokken bij vrouwen met PCOS.

Hoewel PCOS niet volledig kan worden genezen, kunnen bepaalde leefstijlveranderingen en medische behandelingen helpen bij het verminderen van symptomen. Een combinatie van behandelingen bij de gespecialiseerd arts en een huidtherapeut kunnen je helpen om je weer lekkerder in je vel te voelen en klachten te verminderen. Een huidtherapeut is bijvoorbeeld gespecialiseerd in het behandelen en verminderen van overbeharing en acne veroorzaakt door PCOS.

1. Laserontharing bij PCOS

Overmatige haargroei volgens een mannelijk patroon, ook wel hirsutisme genoemd, komt vaak voor bij vrouwen met PCOS. Hirsutisme kan veroorzaakt worden door een overproductie van mannelijke androgeen hormonen, deze overproductie kan dus o.a. komen door PCOS, maar bijvoorbeeld ook door het gebruik van bepaalde geneesmiddelen of andere aandoeningen. Het is opvallend dat het hier gaat om donkere, dikke haren op plekken waar normaal gesproken niet tot nauwelijks haar groeit, zoals in het gezicht, de hals, borst, rug of buik.

Deze haren kunnen in onze kliniek behandeld worden door middel van de beste lasers. Doordat wij twee type lasers kunnen combineren in één puls, kan er een veilig en effectief resultaat behaald worden bij alle huidtypes. Dankzij de eerste laserbehandelingen zul je merken dat je minder hoeft te scheren, minder last hebt van scheerirritatie en er zullen veel minder haren terug groeien. Een haarvermindering van 80% is haalbaar, maar onder invloed van hormonen kunnen er altijd nieuwe haren ontwikkeld worden, om deze reden zijn onderhoudsbehandelingen afhankelijk van de snelheid van de haargroei gewenst.

2. Acne behandeling bij PCOS

Door de hormonale disbalans is acne dus ook een veelvoorkomend symptoom. Een verhoogde productie van mannelijke hormonen (androgenen), die de meeste wel kennen als testosteron, kunnen zorgen voor een overproductie van talg. Dit leidt vervolgens tot verstopte poriën, puistjes en ontstekingen. De plekken voor hormonale acne zijn vaak te herkennen aan plekken als de kin, kaaklijn, hals en de bovenste delen van het decolleté. De huidtherapeut kan heel goed helpen bij het verminderen en het onder controle houden van de acne. Tijdens een consult zal de huidtherapeut je huid beoordelen en heel veel tips geven over skincare, behandelingen en leefstijl.

Voorbeelden kunnen zijn: skincare met actieve zuren, milde tot intensieve peelings, laserbehandeling om de acne bacterie en talgproductie aan te pakken. Ook tips over voeding spelen een heel belangrijke rol bij de vermindering van acne.

Het is en blijft lastig omdat PCOS niet volledig zal verdwijnen, maar juist daarom is het zo belangrijk om de klachten zo veel mogelijk te verminderen en onder controle te krijgen. Heb je huidklachten en wil je graag meer informatie hierover ontvangen, laat het ons dan weten dan kijken we graag met je mee. Als huidtherapeut zijn wij ook gespecialiseerd in het leggen van verbanden, dus mocht er een PCOS vermoeden zijn, dan zal de huidtherapeut je altijd doorsturen naar een gespecialiseerd arts.

Meer informatie? Neem gerust contact op via:
030 – 751 02 69
info@huidlaserutrecht.nl

 

Winkelwagen 0
Laatst bekeken 0