Beoordeeld met 5 sterren

Altijd een natuurlijk resultaat

Specialist in laser en peelings

Huidtherapeuten en artsen

Kwaliteitsgeregistreerd

Poikiloderma van Civatte

Poikiloderma van Civatte

Bij Poikiloderma van Civatte zijn roodbruine vlekken met daarin verwijde vaatjes en gebieden waarbij de huid dunner is, zichtbaar. Deze huidafwijking ontstaat meestal gelijkzijdig of symmetrisch in de hals en kan uitbreiding naar de oren, nek en decollete. Vaak is het gebied onder de kin niet aangedaan. Poikiloderma wordt ook wel zonnehals genoemd.

Oorzaak van Poikiloderma van Civatte

Poikiloderma van Civatte ontstaat waarschijnlijk door een combinatie van meerdere factoren. Langdurige blootstelling aan de zon is hierbij de belangrijkste factor, maar ook hormonale veranderingen en huidveroudering spelen een rol.Β Het treedt vooral op bij vrouwen van middelbare leeftijd met een blank huidtype, maar ook bij mannen is deze huidaandoening mogelijk.

 

Behandeling van poikiloderma van Civatte bij Huid & Laser Utrecht

Tijdens het intake gesprek beoordeelt de huidtherapeut welke behandeling het meest geschikt is. De roodheid en verwijde vaatjes kunnen behandeld worden met de vaatlaser of IPL. Het pigment kan behandeld worden met de pigment laser of de fractional Erbium-YAG laser. Vaak wordt ook een behandeling uitgevoerd met de fractional Erbium-Glass laser om de huidstructuur en roodheid te verbeteren.

Winkelwagen 0

Laatst bekeken 0