Beoordeeld met 5 sterren

Altijd een natuurlijk resultaat

Specialist in laser en peelings

Huidtherapeuten en artsen

Kwaliteitsgeregistreerd

Positieve ervaring vaginale laserbehandeling

Anja -56 jaar (de naam is fictief)

Sinds ongeveer een jaar (ik was net door de overgang heen) had ik last van vaginale klachten, waaronder droogheid en urineverlies. Dit laatste gebeurde bijvoorbeeld met sporten, maar ook merkte ik dat ik meer moeite had om mijn plas goed op te houden. Door de droogheid werd seks steeds moeizamer en de klachten hielden mij soms dag en nacht bezig. Toch is het een intiem onderwerp en vond ik het spannend om stappen te ondernemen, zou er überhaupt wel iets aan te doen zijn of hoort het bij de leeftijd of bij de overgang, vroeg ik mij af.

Wel bleven de klachten mij bezig houden en ik wilde er natuurlijk wel graag van af. Ik ging wat zoeken op internet en kwam op een aantal websites tegen dat een laserbehandeling een optie zou kunnen zijn. Ik heb toen besloten contact op te nemen met Huid & Laser Utrecht, en na eerst telefonisch vragen gesteld te kunnen hebben, ben ik op intake gegaan.

De intake voelde heel prettig aan. Raquelle begreep heel goed welke klachten ik had en gaf aan dat de behandeling met een speciale vaginale laser een uitkomst biedt. Doordat het gesprek zo begripvol en vertrouwd aanvoelde, besloot ik de behandeling te starten. Ik ben vervolgens drie keer behandeld met de laser. Deze behandelingen waren niet pijnlijk en ik merkte al na de eerste behandeling een verschil qua droogheid. Er werd mij geadviseerd om voor het ongewenste urineverlies ook bekkenbodemtherapie te gaan doen en de combinatie met de laserbehandeling heeft mij hier echt mee geholpen! De verwachting is dat ik eens per jaar terugkom voor onderhoud. Ik ben blij dat Huid & Laser Utrecht mij zo goed heeft kunnen helpen, en raad iedere vrouw met zulke klachten dit aan!

Reactie Huid & Laser Utrecht:

‘Vaak zien we bij vaginale atrofie dat de klachten heel storend zijn, terwijl wij dit heel effectief kunnen behandelen. Veel voorkomende klachten zijn droogheid, waardoor makkelijk schimmelinfecties ontstaan. Ook vermindert het gevoel tijdens seks en treedt verslapping op. Uiteindelijk kunnen een branderig gevoel, irritatie of zelfs scheurtjes aan de vagina ingang ontstaan. Deze behandeling is nog niet heel bekend, dus het is fijn als zulke positieve ervaringen hopelijk andere vrouwen kunnen aansporen om te komen. Een groot deel van de vrouwen krijgt eens in haar leven last van zulke klachten, maar slechts een klein deel gaat hiervoor naar een specialist of arts.

De behandeling wordt uitgevoerd met de SheLase Laser. Dit is de nieuwste niet-invasieve laser voor vaginale klachten. Wereldwijd wordt deze behandeling al veel uitgevoerd en het resultaat is wetenschappelijk aangetoond. Ook in onze praktijk zijn de resultaten zeer goed. Tijdens de behandeling wordt de laser intra vaginaal ingebracht en worden de slijmvliezen behandelt. Dit zorgt voor versteviging van het weefsel en normale vaginale elasticiteit. Het resultaat is langdurig, wel zijn onderhoudsbehandelingen gewenst. Er is geen sprake van een hersteltijd, dus na de behandeling kunnen normale werkzaamheden hervat worden.

Heeft u vaginale klachten en bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact op met ons.

Winkelwagen 0

Laatst bekeken 0