Beoordeeld met 5 sterren

Altijd een natuurlijk resultaat

Specialist in laser en peelings

Huidtherapeuten en artsen

Kwaliteitsgeregistreerd

Say yes to summer treatments

We hebben al een aantal mooie zonnige dagen gehad in Nederland en er komen er waarschijnlijk nog veel meer aan. Voorheen was dit de periode dat we veel behandelingen moesten uitstellen naar de herfst- en winterperiode, waardoor onze cliënten hun huid vaak alleen konden onderhouden met huidverzorgingsproducten voor thuis. Gelukkig is dit tegenwoordig veranderd en zijn er speciale behandelingen ontwikkelt voor de zomerperiode, die toch echt wel iets meer doen dan alleen producten. Juist in de zomer is het heel belangrijk om extra lief te zijn voor je huid, want Uv-straling zorgt voor een verdikking van de epidermis waardoor de huidstructuur minder verfijnd is, er meer verstopte poriën aanwezig zullen zijn en acne kan verergeren. Ook is de kans op het krijgen van pigment groter. Om je huidconditie te behouden of juist te verbeteren is het van belang om tijdens de zomermaanden je huid extra te voeden. Dit kan door middel van verschillende behandelingen, waar ik je graag iets meer over vertel.

Kom je niet tot nauwelijks in de zon? Dan kunnen we kijken welke niet-ablatieve laser zonder hersteltijd voortgezet kan worden tijdens deze periode. De Erbium-Glass laser of de Fotona SP Dynamis eventueel in combinatie met een milde peeling zorgt voor de aanmaak van collageen in de diepere huidlagen waarbij de bovenste huidlaag intact blijft. Deze behandeling kan toegepast worden in deze periode om de huid te onderhouden of bij preventieve huidveroudering.

Ben je toch wat vaker buiten, maar bescherm je je wel altijd goed? Dan kunnen we je huid ook zeker behandelen met microneedling in combinatie met verschillende peelings. De Antioxidant Booster is een 70% Vitamine C peeling in combinatie met microneedling die eigenlijk iedereen zou moeten doen in de zomermaanden! Deze behandeling kan de huid namelijk versterken tegen zonschade. De Vitamine C wordt dieper in de huid gebracht, waardoor de huid beter beschermd is tegen externe factoren zoals luchtvervuiling, blauw licht en infraroodstraling. Daarnaast wordt de aanmaak van pigment in de zomer onderdrukt. En als kers op de taart krijgt je huid een mooie glow na deze behandeling.

Heb je last van melasma of maakt je huid snel pigment aan? Dan kan de Mela Lightening behandeling ingezet worden. Tijdens deze behandeling wordt tranexaminezuur en vitamine C dieper in de huid gebracht door middel van microneedling met als effect: het afremmen van de pigmentproductie door tranexaminezuur, het stimuleren van de celvernieuwing door vitamine C en een milde exfoliatie van de bovenste huidlaag zonder irritatie.

Chemische peelings kunnen vervangen worden bij ons in de kliniek voor organische peelings, bijvoorbeeld de Pink Peel die voor extra versteviging zorgt in de zomermaanden. Deze peeling bevat het KUDTZU ingrediënt waardoor de cellen diep in de huid gestimuleerd worden en de collageen- en elastine productie bevordert. Ook wordt het verlies van oestrogeen gecompenseerd, waardoor de huid verstevigd, fijne lijntjes minder zichtbaar worden en de huid er gladder en stralender uit zal zien. Deze behandeling wordt ook gecombineerd met microneedling zodat de werkzame stoffen dieper in de huid komen voor meer resultaat.

De LED-therapie behandeling waar je waarschijnlijk al vaker over gelezen hebt is perfect voor de gevoelige rode huid met acne of rosacea. LED licht geeft rode, niet thermische energie af, welke de cellen regenereren en celschade in de huid vermindert. Het effect van LED therapie is dat de cellen meer zuurstof en energie krijgen, ontstekingen worden geremd en de huid herstelt en kalmeert. Tijdens een LED behandeling maken wij de keuze tussen verschillende peelings, serums en een speciaal product die onder de LED lamp geactiveerd wordt. Door goed naar je huid te kijken stemmen wij de behandeling volledig af op jouw huid. Er worden verschillende werkstoffen toegepast, zoals azelaïnezuur om de huid te kalmeren en ontstekingen te verminderen en gluconolactone om zacht te exfoliëren en de vochtbalans te verbeteren.

Al deze behandelingen zijn dus perfect om toe te passen in deze maanden om het effect van intensieve fractional lasers en chemische peelings te behouden.

En wist je dat alle behandelingen voor laser ontharen ook gewoon door kunnen gaan? Wij kunnen namelijk twee verschillende lasers combineren waardoor wij alle huidtypes kunnen behandelen. Wanneer je al in de zon bent geweest en de huid hierdoor al wat getint is, kunnen wij door middel van een combinatie van de Alexandrite en de Nd:YAG-laser de huid behandelen. Deze combinatie van lasers geeft een dubbele werking af in de huid. De Alexandrite reageert namelijk op het pigment in het haarzakje en de Nd-YAG-laser schakelt de bloedtoevoer uit, waardoor het haarzakje vernietigd wordt. Dit zorgt ervoor dat de behandeling veiliger is, maar nog steeds zeer effectief. Het is nog steeds even belangrijk om je huid iedere twee uur met minimaal factor 30 in te smeren op zonnige dagen en bij veel blootstelling aan zonlicht bijvoorbeeld tijdens een zonvakantie plannen we de volgende behandeling op een later moment in zodat je huid weer tot rust is gekomen.

Naast bovengenoemde behandelingen geven we je ook graag advies over welke producten je huid versterken gedurende deze maanden of welke producten je even beter kan laten staan in de zomer, want naast behandelingen blijft het dagelijks gebruik van skincare producten een must! Neem gerust contact met ons op via info@huid-en-laser-utrecht.nl of bel naar 030 – 751 02 69 en wij helpen je graag verder met al je vragen.

Winkelwagen 0

Laatst bekeken 0