Beoordeeld met 5 sterren

Altijd een natuurlijk resultaat

Specialist in laser en peelings

Huidtherapeuten en artsen

Kwaliteitsgeregistreerd

SKIN STORY OF THE SKINTHERAPIST

Mijn naam is Joëlle Ligthart, ik ben 23 jaar en woon in Utrecht. Ik ben afgestudeerd huidtherapeut, en heb een normaal tot droge huid. Ik vind het leuk om jullie te vertellen over hoe mijn huid de afgelopen jaren is veranderd, en vertel graag meer over mijn skincare routine!

Mijn verhaal
Tijdens mijn pubertijd kreeg ik, zoals bijna elke dertienjarige, voor het eerst last van puistjes. Als ik nu oude foto’s terug kijk valt het enorm mee, maar als puber was een goede huid een obsessie en elk puistje een nachtmerrie. Omdat mijn onzekerheid zo groot werd, ging ik met mijn moeder voor het eerst naar de schoonheidsspecialiste. Vanaf toen ben ik begonnen met het reinigen van mijn huid, met Etos eigen merk reinigingsproducten en maskers.

Dit had weinig effect, maar mijn puistjes zijn vanzelf minder geworden toen ik anticonceptie ging gebruiken. Toen ik niet meer tevreden was over de pil, ben ik over gestapt naar de Mirena spiraal waardoor mijn huid weer onrustig werd.

In die tijd studeerde ik om schoonheidsspecialist te worden en ben ik mij gaan verdiepen in bepaalde ingrediënten die mijn huid zouden kunnen verbeteren. Paula’s choice was het eerste merk waar ik mee in aanraking kwam die open waren over hun ingrediënten. Nadat ik mij heb ingelezen, heb ik voor producten gekozen met salicylzuur, niacinamide en voornamelijk kalmerende ingrediënten. Hoewel de producten mij bevielen, deed het voor mij nog nét niet genoeg.

Tijdens mijn stage bij een dermatoloog raadde hij mij aan om een microdosis van vitamine A zuur (isotretinoïne) te slikken. Dit medicijn is een middel die vaak wordt ingezet bij acne en zorgt ervoor dat de talgproductie wordt verminderd waardoor je minder last van puistjes krijgt. Helaas zitten er grote nadelen aan het gebruik van dit medicijn, en kreeg ik last van bijwerkingen. Zo kreeg ik last van droge ogen, en een enorm droge huid, waardoor ik velletjes kreeg rond mijn kin, mond en neus.

Rond die tijd begon ik mijn stage bij Huid & Laser Utrecht. Zij adviseerde mij om te stoppen met de medicatie en de juiste producten te gebruiken voor mijn huid.

Vanuit mijn klachten ben ik begonnen met de onderstaande producten. Het lijkt misschien veel, maar ik ben enorm blij hoe mijn huid zonder medicatie er goed uit ziet.

Skincare routine
Elke ochtend was ik mijn gezicht met de Skinceuticals Simply Clean reiniger met koud water. Ik vind dit een fijne reiniging omdat de reiniging een gel-achtige structuur heeft die in combinatie met water schuim wordt. Daarna gebruik ik de Skinceuticals Equalizing Toner om de serums en crèmes beter zijn werking te laten doen. De Dermaceutic Tri vita C30 is een vitamine C serum wat ik voornamelijk gebruik in de zomer. Dit serum heeft een hoog concentraat in vitamine C die zonschade in de zomer kan voorkomen. Zelf heb ik in de ochtend vaak last van ‘puffy eyes’ en vind ik het gebruik van een oogcrème dan ook echt een must. Dit masseer ik rustig in totdat de crème is opgenomen. Door dit iedere ochtend en avond te doen merk ik dat het vocht sneller weg trekt. Om af te sluiten gebruik ik de Skinceuticals Triple Lipid Restore 2:4:2 crème. Dit is een van de volste crèmes die we hebben. Dit vind ik een enorm voordeel, en hierdoor merk ik dat mijn make-up net iets mooier zit en mijn huid een natuurlijke glow geeft. Om af te sluiten gebruik ik de Skinceuticals Advanced Brightening SPF 50, zomer of geen zomer. Ik gebruik elke dag een zonnebrand op mijn gezicht om de zonneschade te beperken.

Dag

– Skinceuticals Simply clean

– Skinceuticals Equalizing toner

– Dermaceutic Tri Vita C30

– Dermasence Eye cream

– Skinceuticals Triple lipid restore 2:4:2 creme

– Skinceuticals Advanced brightening SPF 50.

Mijn nachtroutine vind ik een van mijn favoriete momenten van de avond. Ik start met het verwijderen van mijn make-up onder de douche met de Skinceuticals Simply Clean. Daar doe ik nog een schepje bovenop, door de Skinceuticals Glycolic Renewal Cleanser te gebruiken. Door de glycolzuur houdt mijn huid meer vocht vast en vind ik mijn huid er frisser uit zien. Als serum gebruik ik de Skinceuticals Hydrating B5 om mijn huid soepel aan te laten voelen. Na het serum masseer ik weer mijn ogen met de oogcreme van Dermasence en sluit ik af met Dermaceutic Light Ceutic die er voor zorgt dat ik weer een stralende huid heb in de ochtend.

Nacht

– Skinceuticals Simply Clean

– Skinceuticals Glycolic Renewal Cleanser

– Skinceuticals Equalizing Toner

– Skinceuticals Hydrating B5 Serum

– Dermasence Eye Cream

– Dermaceutic Light Ceutic

Wil je meer informatie over een van de bovengenoemde producten? Maak dan gebruik van de zoekbalk om naar de productpagina te gaan!

×
Winkelwagen 0
Laatst bekeken 0