Beoordeeld met 5 sterren

Altijd een natuurlijk resultaat

Specialist in laser en peelings

Huidtherapeuten en artsen

Kwaliteitsgeregistreerd

SKINCARE ROUTINE HUIDVERJONGING #BinnenBlijven

Huidveroudering

Klik hier voor meer informatie over huidveroudering. Waar kun je het aan herkennen en welke verschillende behandelingen kunnen worden ingezet?

Hoe kun je je huid gezond en stralend houden tijdens deze periode van #BinnenBlijven?

Deel 1: Huidverjonging

Wanneer de focus ligt op huidverjonging, zijn een aantal aandachtspunten belangrijk. Om te beginnen is het van belang de celdeling te blijven stimuleren met een effectieve thuispeeling. Dit zorgt ervoor dat de huid en de collageenproductie actief blijven, wat zorgt voor een stevige, stralende huid.

Daarnaast is de bescherming van de huid zeer belangrijk, niet alleen wanneer je naar buiten gaat voor een wandeling, maar ook wanneer je binnen zit. De huid wordt blootgesteld aan schadelijke straling afkomstig van licht. Dit kan vanaf buiten komen: UVA-straling komt door het raam heen. Maar daarnaast kan straling afkomstig van lichtbronnen of een computerscherm schade aanbrengen in de huid. De huid wordt beschermd door gebruik van een dagcrème met SPF, maar daarnaast is het inzetten van een anti-oxidant zeer effectief om de huid te beschermen en jong te houden.

Avond: Start met het verwijderen van make-up. Dit kan bijvoorbeeld met de SkinCeuticals Gentle Cleanser. Vervolgens kan een actieve reiniging met Alpha Hydroxy Acids gebruikt worden. Hiervoor zijn drie verschillende opties:

Vervolgens kan de Dermaceutic Turnover worden aangebracht. Deze actieve crème met glycolzuur stimuleert de celdeling en vermindert fijne lijntjes.

Hier overheen kan de Dermaceutic Activ Retinol 1.0 of 0.5 worden aangebracht. Bij een gevoelige huid die nog geen ervaring heeft met retinol is het aan te raden om te starten met de Activ Retinol 0.5. Deze nachtcrème met retinol werkt verbeterend op de huidtextuur, maakt de huid soepeler en egaler en werkt sterk hydraterend. Let op: het gebruik van retinol dient te worden opgebouwd zodat de huid kan wennen. Om te beginnen kan de crème 2 keer per week worden gebruikt. Vervolgens om de dag, en als dit goed gaat kan de crème dagelijks gebruikt worden.

Ochtend: ’s Ochtends is het van belang de huid opnieuw te reinigen. Hiervoor kan een milde reiniging naar keuze worden gebruikt

Vervolgens kan een serum met anti-oxidanten gebruikt worden om de huid optimaal te beschermen en huidveroudering tegen te gaan. Hiervoor kan de Skinceuticals Serum 10, C E Ferulic, Phloretin C F of van Dermaceutic de C25 Serum of Tri Vita gebruikt worden.

Hier overheen kan een dagcrème met SPF aangebracht worden, eventueel met een tintje om de huid te egaliseren.

Zonbescherming

Als aanvulling op de skin care routine kan extra de Dermaceutic MelaCream ingezet worden. Dit is een echte ANTI-AGING crème. Deze thuisbehandeling egaliseert de huid en werkt verstevigend door de toevoeging van retinol en Alpha Hydroxy Acids. Dit product bevat een hoge dosis aan actieve werkstoffen en dient een keer per week ’s avonds aangebracht te worden.

Winkelwagen 0
Laatst bekeken 0