Beoordeeld met 5 sterren

Altijd een natuurlijk resultaat

Specialist in laser en peelings

Huidtherapeuten en artsen

Kwaliteitsgeregistreerd

SKINCARE ROUTINE MELASMA #BinnenBlijven

Melasma

Melasma

Klik hier voor meer informatie over melasma. Heb je last van pigment in je gezicht en waar kun je het huidprobleem aan herkennen?

Hoe kun je je huid gezond en stralend houden tijdens deze periode van #BinnenBlijven?

Deel 3: Melasma

Om melasma onder controle te houden, is het belangrijkste aandachtspunt effectieve bescherming. Lichtstralen, waaronder UV-straling, infra-rood straling, maar ook blauw licht activeren de melaninecellen en hierdoor kunnen pigmentvlekken ontstaan. Daarnaast is het van belang de huidvernieuwing te stimuleren voor een effectieve productopname.

Avond: Start met het verwijderen van make-up. Dit kan bijvoorbeeld met de SkinCeuticals Gentle Cleanser. Vervolgens kan een actieve reiniging met Alpha Hydroxy Acids gebruikt worden. De meeste effectieve reiniging is de Dermaceutic Foamer15, deze bevat 15% glycolzuur en werkt zeer verhelderend.

Vervolgens kan de Dermaceutic Light Ceutic worden aangebracht. De Dermaceutic Light Ceutic heeft een stimulerende werking op de huidvernieuwing en verbetert opname van andere producten. Daarnaast werkt het egaliserend op huidverkleuringen. Hier overheen kan de Skinceuticals Metacell Renewal B3 worden aangebracht. Dit product met vitamine B3 (niacinamide) versterkt de huid en vermindert pigmentatie. Daarnaast werkt dit product zeer hydraterend en is de huid weerbaarder tegen invloeden van buitenaf.

Ochtend: Start met een milde reiniging, bijvoorbeeld de Skinceuticals Gentle Cleanser. Vervolgens wordt op de gereinigde huid de Skinceuticals Phlorentin CF gebruikt. Dit anti-oxidantenserum werkt zeer effectief tegen pigmentatie en vermindert zichtbare verkleuringen. Ook beschermt het de huid om nieuwe pigmentatie te voorkomen doordat het de huid beschermt tegen infra-roodstraling, blauw licht en luchtvervuiling. Daarnaast wordt de huid gezonder en sterker door gebruik van een anti-oxidant en ziet de huid er stralend uit.

Na de anti-oxidant wordt een dagcrème met SPF 50 aangebracht om de huid zo goed mogelijk te beschermen. Een anti-oxidant in combinatie met een uv-bescherming is het POWERCOUPLE voor iedere huid.

Belangrijk: als extra thuisbehandeling wordt de Dermaceutic MelaCream aanbevolen. Deze thuisbehandeling egaliseert de huid en werkt verstevigend door de toevoeging van retinol en Alpha Hydroxy Acids. Dit product bevat een hoge dosis aan actieve werkstoffen en dient een keer per week ’s avonds aangebracht te worden.

Winkelwagen 86
Laatst bekeken 10