Beoordeeld met 5 sterren

Altijd een natuurlijk resultaat

Specialist in laser en peelings

Huidtherapeuten en artsen

Kwaliteitsgeregistreerd

SKINSTORY OF THE SKINTHERAPIST

Mijn naam is Jacky van den Hoek, 26 jaar oud en ik ben al een aantal jaren werkzaam bij Huid & Laser Utrecht. Voor deze tijd heb ik hier mijn huidtherapeutische stage gelopen toen ik nog de opleiding tot huidtherapeut volgde op de Hogeschool Utrecht. Na mijn stage ben ik hier blijven werken. Inmiddels houd ik mij al jarenlang bezig met hoe ik mijn eigen huid zo mooi mogelijk kan houden, want ik merk dat mijn huid vergeleken een aantal jaar geleden echt wat meer verzorging nodig heeft doordat het wat droogtelijntjes en soms wat rode, ruwe plekjes laat zien. Ik verdiep me graag in ingrediëntenlijsten om de beste producten te gebruiken die echt wat voor mijn huid doen zonder het te irriteren. En dit is precies wat ik ook wil voor de huid van mijn cliënten: ‘het verbeteren van de huid of het zo mooi mogelijk houden door een combinatie van huidverzorgingsproducten en huidtherapeutische behandelingen’. Lees vooral verder als je benieuwd bent naar mijn favoriete behandeling en skincare producten:)

Mijn favoriete behandeling

Ik moet eerlijk zeggen dat het behandelen van mijn huid er nog wel eens bij in schiet, maar begin mei was het toch echt wel weer tijd voor een behandeling met de Erbium-Glass laser in combinatie met een Mandelic peeling, dit is een amandelzuur peeling. Normaal gesproken ben ik meer fan van de Erbium-Glass laser in combinatie met een TCA peeling voor iets meer en sneller resultaat (de perfecte behandeling voor het verfijnen van poriën), maar ik had wat leuke afspraken gepland waarbij ik geen schilfering kon gebruiken. En ik moet zeggen deze milde versie beviel me heel goed! Maar wat doet deze behandeling nu precies voor je huid? Ik heb even een korte opsomming gemaakt van het resultaat wat je kan verwachten van deze combinatie behandeling:

Het effect van de Erbium-Glass laser:

 • Zorgt voor een fijnere huidstructuur
 • Egalere huidteint met een frissere uitstraling
 • Stimulatie van de aanmaak van collageen wat zorgt voor meer stevigheid van de huid
 • Verbetering van de doorbloeding van de huid

Wat doet een TCA-peeling:

 • Afschilfering van de bovenste huidlaag
 • Verfijnen van de poriën
 • Vermindering van huidoneffenheden
 • Vermindering oppervlakkige littekens
 • Vermindering van een doffe huid

Wat doet de mandelic (amandelzuur) peeling:

 • Verwijdert dode huidcellen
 • Pakt oppervlakkige pigmentvlekjes aan
 • Heeft een antibacteriele werking

Ik vind een combinatie van verschillende lasers of een laser met een peeling echt het allermooist, omdat twee of meer behandelingen elkaar zullen versterken voor een zo hoog mogelijk resultaat!

Skincare routine

Door de juiste producten met een hoge concentratie werkzame stoffen te gebruiken, zorg ik ervoor dat mijn huid in conditie blijft. Daarnaast houd je ook nog eens het effect na een behandeling langer vast.

NIGHT ROUTINE
In de avond verwijder ik mijn make-up eerst met de Advanced Cleanser van Dermaceutic. Vervolgens reinig ik mijn huid met de Glycolic Renewal Cleanser van SkinCeuticals. Deze reiniging met glycolzuur zou ik echt iedereen aanraden, het exfolieert de huid op een milde wijze, verwijdert dode huidcellen en laat je huid weer stralen. Vervolgens neutraliseer ik mijn huid met de Oxybiome Toner van Dermaceutic. Dit versterkt de huidmicrobiota, vermindert ontstekingen en maakt de huid gezonder. Hierna breng ik een nachtcrème aan met een hoge concentratie glycolzuur of vitamine a zuur. Ik wissel de nachtcrèmes af, namelijk de ene avond de Turnover van Dermaceutic en de andere avond de Activ Retinol 0.5 van Dermaceutic. De nachtcrèmes zorgen voor een verbeterde huidelasticiteit, bevorderen de celvernieuwing, zorgen voor een gehydrateerde huid en verminderen de eerste tekenen van huidveroudering. Dit wil toch iedereen?!

MORNING ROUTINE
In de ochtend start ik of met de Advanced Cleanser van Dermaceutic of alleen de Oxybiome na het douchen om ervoor te zorgen dat de pH-waarde van mijn huid geneutraliseerd is voordat ik andere producten aanbreng. Het beschermen van mijn huid, vind ik heel belangrijk. Dit doe ik door iedere dag (ook in de winter) door een vitamine C serum te combineren met een zonnebrandcrème. Want wist je dat je huid ook schade op kan lopen door luchtvervuiling, infraroodstraling en blauw licht? Om deze reden is het extra belangrijk om naast een zonnebrandcrème, ook een vitamine C serum te gebruiken met minimaal 10% pure vitamine C.

Voorkomen is altijd beter dan oplossen dus ik dep iedere ochtend de C E Ferulic, een antioxidant serum, van SkinCeuticals in mijn huid en daaroverheen breng ik een zonnebrandcrème met factor 50 aan. Op dit moment zijn de Advanced Brightening Uv Defense en de Mineral Radiance SPF 50 van SkinCeuticals mijn favorieten. Hierna ben ik klaar om mijn dag te starten:)

Ben je benieuwd welke producten of welke behandeling het beste passen bij jouw huidconditie? Dan nodig ik je heel graag uit voor een eerste consult bij ons in de kliniek! Tijdens een eerste consult neem ik uitgebreid de tijd om je alles uit te leggen en stel ik op basis van je huidtype, -conditie en andere wensen een persoonlijk behandel- en adviesplan voor je op. Mocht je een afspraak willen inplannen, dan kan dit via: info@huid-en-laser-utrecht.nl of bel naar 030 – 751 02 69.

Winkelwagen 0

Laatst bekeken 0