Beoordeeld met 5 sterren

Altijd een natuurlijk resultaat

Specialist in laser en peelings

Huidtherapeuten en artsen

Kwaliteitsgeregistreerd

The Mommy Makeover

Tijdens een zwangerschap maakt je lichaam allerlei veranderingen door. Je hormoonhuishouding verandert, de buikwand rekt op en de bloedsomloop en -samenstelling maken ook een verandering door. Je lichaam zorgt ervoor dat je baby niets tekort komt en bereidt zich daarnaast voor op de bevalling. Ook tijdens de bevalling gebeurt er van alles met je lichaam. Het kan zijn dat dit na enkele tijd allemaal weer terug keert naar hoe het ervoor was, maar wij zien in de praktijk ook veel vrouwen die blijvende klachten ervaren. Veelvoorkomende klachten zijn zichtbare vaatjes, pigmentatie, vaginale klachten en verslapping van de buik. Dit zijn allemaal indicaties die wij in onze kliniek kunnen behandelen. In deze blog licht ik toe wat wij kunnen doen.

Beenvaatjes
Tijdens de zwangerschap hebben de vaten in de benen meer moeite om het bloed omhoog te pompen. Dit kan ervoor zorgen dat de kleine vaatjes in je benen beschadigd raken en blijvend zichtbaar zijn. Dit noemen wij besemreisvarices. Het kunnen rode, blauwe of paarse vaatjes zijn met een dikte van zo’n 1mm. Deze vaatjes kunnen als cosmetisch storend worden ervaren. Ze zijn echter goed te behandelen met een laser, welke op een veilige manier het vaatje vernietigd. Deze vaatjes hebben geen functie meer, en worden na een behandeling door het lichaam opgeruimd. Afhankelijk van de hoeveelheid vaatjes zijn er 3 tot 6 behandelingen nodig voor het gewenste resultaat.

Zwangerschapsmasker (melasma)
Door hormonale veranderingen tijdens de zwangerschap, is het lichaam sneller geneigd hyperpigmentatie te vormen. Dit ontstaat niet bij iedereen, de een is hier gevoeliger voor als de ander. Dit kan zich uiten in een donkere verkleuring op de wangen, het voorhoofd of op de bovenlip. Soms trekt dit vanzelf weg na de bevalling, maar het kan ook blijvend zichtbaar zijn. Dit noemen we melasma en dit is een chronische aandoening van de pigmentcellen. Een volgende zwangerschap, overstimulatie van de huid maar ook zonblootstelling kan het verergeren. Het is daarom belangrijk het op de juiste manier te laten behandelen en thuis de juiste producten te gebruiken. Wij hebben hier verschillende mogelijkheden voor en maken graag een persoonlijk behandelplan.

Vaginale klachten
Na de bevalling kunnen klachten als vaginale droogheid, licht urineverlies of een verminderd gevoel tijdens het vrijen optreden. Dit kan komen door een aantasting van het spier- en bindweefsel in en rondom de vagina. Ook een litteken, ontstaan tijdens de bevalling, kan als storend worden ervaren. Door middel van de Shelase kunnen wij de vaginawand behandelen, maar ook de schaamlippen kunnen behandeld worden. De Shelase combineert een CO2 laser met een Erbium-glass laser. Deze laser heeft een speciale kop welke 360 graden rondom behandeld. De laser stimuleert collageen, waardoor het weefsel vernieuwt en verstrakt. Daarnaast verbetert de doorbloeding van de slijmvliezen waardoor het vaginale vocht dikker wordt. Dit geeft meer elasticiteit en een strakker gevoel tijdens vrijen. Littekens verbeteren in uiterlijk en voelen minder strak aan. Voor het gewenste resultaat zijn zo’n 3 behandelingen nodig. De behandeling is pijnloos, veilig en geeft een langdurig resultaat.

Verslapping van de buik
Tijdens de zwangerschap zal de huid van de buik oprekken. Dit kan na de zwangerschap voor huidverslapping zorgen, wat als cosmetisch storend kan worden ervaren. Verslapping van de huid kan met de Fotona Tight Sculpting behandeld worden. De laser brengt warmte in de huidlagen, waardoor collageen stimulatie plaats vindt en de huid verstrakt. Daarnaast zijn wij ons achter de schermen aan het oriënteren op andere lichaamscontouring/verstrakkende behandelingen. Hierover volgt later meer informatie.

Wil jij weten wat we voor jou zouden kunnen betekenen? Neem dan contact op zodat we een consult kunnen inplannen en een behandelplan op maat kunnen maken.

Winkelwagen 0
Laatst bekeken 0