Beoordeeld met 5 sterren

Altijd een natuurlijk resultaat

Specialist in laser en peelings

Huidtherapeuten en artsen

Kwaliteitsgeregistreerd

Voeding waar je lichaam en geest blij van worden.

Mijn naam is Joëlle Ligthart, als je bij ons bekend bent dan heb je mij vast en zeker in de kliniek voorbij zien komen. Ik werk nu twee jaar bij Huid & Laser Utrecht als huidtherapeut en ik heb onlangs een opleiding gevolgd die zich richt op een gezonde leefstijl. Ik heb altijd een passie gehad voor het werkingsmechanisme van het lichaam en hoe kan ik mentaal maar ook lichamelijk zo gezond mogelijk oud worden. Mijn vrienden lachten mij regelmatig uit als we een weekendje weg gingen, altijd en overal nam ik mijn potjes vitamines en mineralen mee naar toe. Zonder dat ik eigenlijk goed wist wat en waarvoor ik de vitamines nam. Gelukkig is dat verleden tijd en heb ik een extra cursus mogen volgen die mij hier meer inzicht in heeft gegeven.

Het belang van vitamines, mineralen en vetten
Het is eigenlijk heel simpel, je wilt dat alles in je lichaam in balans is. Helaas is dit niet zo makkelijk als dat je denkt. Stress, bewerkt voedsel en slechte (voedings-)gewoontes zorgen voor een hogere behoefte aan vitamines, mineralen en vetten.

Bij een te kort aan vitamines, mineralen of vetten kan het dus zijn dat het lichaam niet functioneert zoals je zou willen dat het functioneert. Dit kan bijvoorbeeld naar buiten komen in darmproblematiek, een laag energieniveau maar ook zeker huidproblematiek.

De juiste voedingsstoffen zijn essentieel voor eigenlijk alles in het lichaam. De voedingsstoffen worden gebruikt voor spieropbouw, het immuunsysteem, opbouwen van bindweefsel enz. Het is dus van belang om de juiste voedingsstoffen uit eten te halen. Echter, zien we dat dit niet altijd lukt. Veel voeding uit de supermarkt is bewerkt en meer gericht op gemak dan op onze gezondheid. Denk aan toevoeging van suiker en conserveringsmiddelen. Lukt het bijvoorbeeld niet om de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen door dat je niet weet hoe, of heb je gewoon simpelweg geen tijd of zin om te koken? Dan zou je kunnen kijken naar voedingssupplementen. Je lichaam stopt immers niet met werken omdat jij geen zin hebt om te koken!

Wat is nu echt gezond en wat heeft jouw lichaam nodig? Dit is natuurlijk persoonlijk aan de behoefte van het lichaam. Echter, zou je al wel kunnen starten met het consumeren van ‘echte’ voeding. Simpel: (biologisch) groenten, fruit, noten enz. Daarnaast zijn er verschillende veelvoorkomende te korten in Nederland. Dit kan je wellicht merken door bijvoorbeeld een verminderde energie, huiduitslag, hoofdpijn, slapeloosheid, verminderde weerstand en spierkrampen. Het is van belang om goed naar je lichaam te luisteren omdat het lichaam je signalen geeft dat er iets aan de hand is.

Vind je dit net zo interessant als ik? of loop je ergens tegen aan? Neem gerust contact op dan gaan we samen kijken hoe we je leefstijl en vitamine inname kunnen verbeteren, gericht op jou behoeftes!

Winkelwagen 0
Laatst bekeken 0