Beoordeeld met 5 sterren

Altijd een natuurlijk resultaat

Specialist in laser en peelings

Huidtherapeuten en artsen

Kwaliteitsgeregistreerd

Vulvaire lichen sclerosus: is lasertherapie de oplossing?

Wat is Lichen Sclerosus (LS)?

Lichen sclerosus (LS) is een chronische huidaandoening, wat daarnaast ook veel psychologische klachten als gevolg kan hebben. Voor velen een onbekende huidaandoening, maar helaas komt de huidaandoening toch vaker voor dan je denkt.

Hoewel het verloop van de fysieke en psychische klachten die worden toegeschreven aan LS per persoon kunnen variëren, bestaan deze voornamelijk uit: witte verkleuringen en scheurtjes bij de schaamlippen en anus, jeuk, bloedverlies en vergroeiingen van de schaamlippen, clitoris en vagina ingang. Deze klachten kunnen zorgen voor pijn bij vrijen. Afgezien van de lichamelijke klachten beschrijven de vrouwen de aandoening als een psychische last. Vrouwen kunnen last hebben van schaamte, frustratie, psychoseksuele klachten, vermindering in eigenwaarde en zelfvertrouwen.

Klachten verledentijd?
Omdat de huidaandoening zorgt voor belemmeringen in het dagelijks leven door fysieke- en psychische klachten, biedt Huid & Laser Utrecht een oplossing!

Een aantal jaar geleden zijn wij gestart met het laseren van de aangedane huid bij vrouwen met LS, gediagnostiseerd door een arts. Hierbij hebben wij gemerkt dat er nog een enorm taboe heerst rondom dit onderwerp. Vrouwen worden vaak van het kastje naar de muur gestuurd, hun klachten worden niet herkend of soms gezien als een schimmelinfectie. Omdat wij veel goede resultaten hebben en merken dat vrouwen eindelijk weer vertrouwen krijgen in hun lichaam zijn wij enorm enthousiast over deze dankbare behandeling.

De laserbehandeling is een behandelmethode waarbij het natuurlijke wondgenezingsproces op gang wordt gebracht. Het weefsel wordt vervangen door nieuw weefsel, zodat de huid elastischer en weerbaarder wordt. Ook wordt de doorbloeding gestimuleerd.

De resultaten van de behandeling zijn afhankelijk van de ernst van de klachten. Na de laserbehandelingen verminderen de witte, verharde plekken en verbetert de doorbloeding van de huid. De huid van de vulva is flexibeler waardoor er minder kans is op irritatie en scheurtjes. Er zijn gevallen waarbij ook de clitoris minder ingekapseld is en de binnenste schaamlippen weer gedeeltelijk zichtbaar zijn. De resultaten zijn nog niet na één behandeling zichtbaar, meestal zijn er drie behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. Gezien de chronische aard van de huidaandoening is herhaling noodzakelijk.

De huidige literatuurstudies naar deze techniek zijn veel belovend, echter is er behoefte aan nog meer onderzoek. Hoewel er steeds meer onderzoek wordt gedaan naar het resultaat van de behandeling worden onderzoeken vanuit het patiënten perspectief vaak niet mee genomen. Daarom zijn wij zelf binnen de kliniek een onderzoek gestart met een gedeelte van de vrouwen die wij behandelen in de kliniek.

In dit onderzoek is vanuit het perspectief van de vrouwen uitgevraagd wat de laserbehandeling voor hen heeft gedaan. Het meest belangrijke doel voor de deelnemende vrouwen was om vrij te zijn van pijn, een normaal seksleven te hebben, vertrouwen te hebben in de therapie, en snel een betere huid te krijgen. Deze resultaten zijn grotendeels bereikt waarbij 90.48% van de vrouwen een verbetering hebben gemerkt van de laserbehandeling!

Wil je graag het hele onderzoek lezen of meer weten over de behandeling? Neem dan gerust contact op met de kliniek via info@huid-en-laser-utrecht.nl dan sturen wij het onderzoek graag naar je toe.

Of bel naar 030-7510269.

 

Winkelwagen 0

Laatst bekeken 0